LEVENSVRAGEN EN ZINGEVING

Op deze pagina's vind je alle gesprekken en blogs over het onderwerp 'levensvragen en zingeving'. En ook handige publicaties, die daarmee te maken hebben.

Andere platformleden
Deelnemers aan het platform laten via hun profiel of in gesprekken vaak weten wat ze graag uit het LOC-netwerk willen halen. Of wat ze in de aanbieding hebben. Je vindt hier een overzicht van de leden, die interesse hebben in 'levensvragen en zingeving'.

Elkaar makkelijk vinden
Heb je zelf ook een profiel, en kom je iemand tegen met wie je graag in contact zou komen, dan kun je dat ter plekke met elkaar leggen.

Overige informatie ook goed vindbaar
Op de verzamelpagina's staan doorverwijzingen (via de knop 'Meer...').  Je vindt daar nu niet altijd meteen meer informatie. De functie hiervan is dat berichten goed vindbaar blijven, ook als ze op enig moment  niet meer direct op de verzamelpagina getoond worden.

Platformleden die dit interessant vinden

Gesprekken

Blogs

Nieuws

VISIE 'WAARDE-VOLLE ZORG'

Vanuit haar visie op 'waarde-volle zorg' wil LOC dat er aandacht is voor de levensvragen die mensen hebben. En voor hoe zij zin kunnen geven aan hun leven, ook als ze op zorg zijn aangewezen.

Betekenis

Alleen zorg die zich richt op wat van waarde is voor mensen, is in staat bij te dragen aan zoveel mogelijk gezondheid, eigenwaarde en autonomie van mensen.

Omdat die zorg zich richt op wat betekenis geeft aan het leven. Dat verhoogt kwaliteit van leven. En meer kwaliteit van leven is van directe invloed op je gevoel van eigenwaarde. En daarmee op hoe 'gezond' of juist 'ziek' je je voelt.

In het LOC-kenniscentrum vind je nog meer over dit onderwerp.

Publicaties LOC

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen