Het experiment is onderdeel van het landelijke programma ‘Waardig leven met zorg’ en  is een belangrijke vooruitgeschoven pion binnen de ontwikkeling van de langdurige zorg in Nederland.

Wat gebeurt er in het experiment?

Het experiment bestaat uit drie thema’s:

  1. De cliënt kiest: met onafhankelijke cliëntondersteuning en goed zicht op het aanbod in de regio, helpen we de cliënt tijdig en goed geïnformeerd een keuze te maken.
  2. Persoonsvolgende zorg in de organisatie: zorg op maat waarin de behoefte en vraag van de cliënt leidend is.
  3. Werkt het? We brengen zowel kwantitatief als kwalitatief in kaart wat het experiment betekent voor de zorg voor cliënten, professionals en organisaties.

Het tweejarige experiment richt zich op twee groepen in twee verschillende regio's:

Zuid-Limburg

  • Sector Verzorging, Verpleging, Thuiszorg (VVT): De groep mensen die (mogelijk op termijn) zijn aangewezen op verpleging en verzorging op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) in de regio Zuid-Limburg. Binnen dit onderdeel wordt samenwerking gezocht tussen zorginstellingen, het zorgkantoor Zuid Limburg en cliëntenorganisaties.

Rotterdam

  • Sector Verstandelijke Gehandicapten (VG): De groep mensen met een verstandelijke, zintuigelijke of lichamelijke beperking die zijn aangewezen op zorg en ondersteuning op basis van de Wet langdurige Zorg (Wlz) in regio Rotterdam, te weten de gemeente Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Dit onderdeel is een samenwerking tussen Rotterdamse zorgorganisaties, het zorgkantoor Rotterdam en cliëntenorganisaties.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Meepraten?

Een gesprek starten

Zelf een gesprek starten op dit forum? Dat kan wanneer je een profiel hebt op dit sociaal platform en ingelogd bent.

  Begin een gesprek

Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer.

Reageren

Wil je reageren op een forumbericht, dat kan onderaan elke pagina wanneer je een profiel hebt en bent ingelogd.

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen