BEZUINIGINGEN VAN DE BAAN!

12 april 2016 startte LOC de petitie 'Stop de bezuinigingen in de langdurige zorg'. 24 mei zijn de ruim 17.000 handtekeningen in de Tweede Kamer aangeboden (het verslag is hier te lezen). En 13 juni maakte staatssecretaris Van Rijn bekend dat de geplande bezuinigingen van 500 miljoen in 2017 helemaal van tafel gaan.

LOC is erg blij dat de acties effect hebben gehad. En bedankt iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd heel hartelijk voor. Precies zoals mensen in de petitie aangaven, hoopt LOC dat het vrijgekomen geld verder besteed zal worden aan het realiseren van 'waarde-volle zorg': zorg die doet wat er toe doet. Daar lees je hier nog meer over.

Achtergrondinfo

De petitietekst vind je onderaan deze pagina. Ook kun je de ontwikkeling van de petitie in april en mei via deze pagina's nalezen.

Petitietekst

STOP DE BEZUINIGINGEN, WANT:

- Kwetsbare mensen moeten goede zorg krijgen;

- Mensen willen ook activiteiten doen en aandacht krijgen;

- Personeel in de zorg moet een fatsoenlijk salaris verdienen;

- Er is geld nodig voor scholing/opleiding!

De budgetten zijn nu al krap. Met minder geld krijgen we slechtere zorg.

EINDSTAND LOC-PETITIE BEZUINIGINGEN ZORG

Alle 17.000+ tekenaars bedankt!

DELEN via:              

Laatste updates

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief om updates te ontvangen over de activiteiten in het netwerk van LOC. Die zijn er mede gericht dat het geld in de zorg vooral besteed wordt om 'waarde-volle zorg' te realiseren: zorg die doet wat er voor mensen toe doet.

Reacties & netwerk

Via deze pagina kun je lezen wat mensen over de bezuinigingen te zeggen hebben. Of zelf je mening geven, zodat ook anderen die kunnen lezen. Dat kan ook anoniem.

Hier vind je een overzicht van mensen die de petitie steunen - en hebben aangegeven dat ze hier zichtbaar willen zijn*. Daar kun je ook contact leggen.

* Als je ondertekent kom je hier niet automatisch bij te staan. Daarvoor moet je op deze pagina op 'lid worden' klikken.

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen