Ouderen gebruiken vaak veel medicijnen. Medicijnen dragen bij aan de gezondheid, maar leveren soms ook problemen op. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt dat aandacht voor de medicatieveiligheid in de langdurige zorg en de zorg thuis nodig is. De cliëntenraad kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.
Dit handboek biedt informatie en concrete tips voor cliëntenraden die aan de slag willen met een verantwoord medicijngebruik in hun zorgorganisatie.

Het handboek is geschreven voor alle cliëntenraden van organisaties in de verzorging, verpleging en thuiszorg. Bij dit handboek hoort ook een bewaarkaart. Deze kunt u hier downloaden en/of kosteloos bestellen. (52 pagina's / 2011)

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Downloaden & bestellen

De meeste publicaties zijn op deze pagina's door iedereen direct gratis te downloaden. Leden van LOC* hebben toegang tot alle publicaties. Hoe dat werkt is hier te lezen.

Bestellen

Sommige publicaties zijn ook (of alleen) te bestellen. Dat staat er dan bij. Iedereen kan een bestelling doen. Dat werkt zo:

  • Stuur de naam en het adres waar je de publicatie(s) bezorgd wilt hebben naar: abonnees@loc.nl. Vermeld hierbij de titel van de publicatie.
  • Of bel met 030 284 32 00 om je bestelling door te geven. Bedankt voor je interesse!

Meer over het lidmaatschap van LOC

Op de hoogte blijven

Wil je een berichtje ontvangen als we nieuwe publicaties uitbrengen?

  • Heb je een profiel en ben je ingelogd op dit sociale platform? Dan kun je ook rechts onderaan deze pagina op de knop 'Volg' klikken - email mij als er nieuwe bijdragen zijn. Dan krijg je direct een emailtje.
LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen