Het PON, onderzoeks- en adviesbureau vanuit burgerperspectief, heeft en geeft toepasbare kennis op het sociale en culturele domein. Het PON heeft in overleg met LOC Zeggenschap in zorg, de grootste landelijke cliëntenorganisatie, in 2012 gezocht naar een manier om cliëntenraden een rol te geven in het bevragen van hun achterban en het doorvertalen van de bevindingen naar het management van de organisatie. Samen met cliëntenraden is gekeken hoe raden deze verbeteringen tot stand konden brengen in de ouderenzorg.

Ondersteuning bij inzet instrumenten bejegening cliënt
Uit de resultaten van de pilots en de presentatie van de resultaten van het project voor cliëntenraden, bleek dat met name de cliëntenraden van thuiszorginstellingen meer behoefte hadden aan ondersteuning bij de inzet van instrumenten om de bejegening van cliënten op de kaart te zetten. De cliëntenraden in de thuiszorg gaven aan dat zij over onvoldoende instrumenten en vaardigheden beschikken om over dit belangrijke onderwerp met de achterban te kunnen communiceren. Dit terwijl zij allen het onderwerp bejegening erg belangrijk vinden. Het is daarom dat het PON, na overleg met LOC, meende dat er via een aantal pilotprojecten meer aandacht gegeven moet worden aan de ondersteuning van de cliëntenraden in de thuiszorg om een beter beeld te kunnen vormen van en adequaat te kunnen inspelen op bejegeningsvraagstukken. Dat is gebeurd in dit project: In goede handen in de thuiszorg.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Downloaden & bestellen

De meeste publicaties zijn op deze pagina's door iedereen direct gratis te downloaden. Leden van LOC* hebben toegang tot alle publicaties. Hoe dat werkt is hier te lezen.

Bestellen

Sommige publicaties zijn ook (of alleen) te bestellen. Dat staat er dan bij. Iedereen kan een bestelling doen. Dat werkt zo:

  • Stuur de naam en het adres waar je de publicatie(s) bezorgd wilt hebben naar: abonnees@loc.nl. Vermeld hierbij de titel van de publicatie.
  • Of bel met 030 284 32 00 om je bestelling door te geven. Bedankt voor je interesse!

Meer over het lidmaatschap van LOC

Op de hoogte blijven

Wil je een berichtje ontvangen als we nieuwe publicaties uitbrengen?

  • Heb je een profiel en ben je ingelogd op dit sociale platform? Dan kun je ook rechts onderaan deze pagina op de knop 'Volg' klikken - email mij als er nieuwe bijdragen zijn. Dan krijg je direct een emailtje.
LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen