Samen met jeugd en ouders. Duurzame participatie voor effectieve jeugdhulp: een handreiking voor gemeenten is inmiddels online en fysiek beschikbaar. De handreiking is samen met cliënten en cliëntenorganisaties tot stand gekomen. En gaat in op de vraag waarom duurzame cliëntenparticipatie voor cliënten én gemeenten van belang is en wat daarbij succesfactoren zijn. De handreiking bevat concrete voorbeelden vanuit de praktijk. Ook LOC droeg bij aan de inhoud van de handreiking. Zo leest u bijvoorbeeld over de notitie medezeggenschap, workshop aan gemeenten en sociale wijkteams, Adviesvangers en meer. Ook een belangrijke samenwerkingspartner van LOC, het JeugdWelzijnsBeraad, is op verschillende plekken in de handreiking terug te vinden. 

De handreiking is op de Voordejeugddag aangeboden aan Victor Everhardt, wethouder in Utrecht en tevens voorzitter van de commissie Jeugd van de VNG.

Handreiking hier beschikbaar!

Klik hier om te downloaden.

Lees ook deze blog van degene die de handreiking heeft samengesteld. 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Downloaden & bestellen

De meeste publicaties zijn op deze pagina's door iedereen direct gratis te downloaden. Leden van LOC* hebben toegang tot alle publicaties. Hoe dat werkt is hier te lezen.

Bestellen

Sommige publicaties zijn ook (of alleen) te bestellen. Dat staat er dan bij. Iedereen kan een bestelling doen. Dat werkt zo:

  • Stuur de naam en het adres waar je de publicatie(s) bezorgd wilt hebben naar: abonnees@loc.nl. Vermeld hierbij de titel van de publicatie.
  • Of bel met 030 284 32 00 om je bestelling door te geven. Bedankt voor je interesse!

Meer over het lidmaatschap van LOC

Op de hoogte blijven

Wil je een berichtje ontvangen als we nieuwe publicaties uitbrengen?

  • Heb je een profiel en ben je ingelogd op dit sociale platform? Dan kun je ook rechts onderaan deze pagina op de knop 'Volg' klikken - email mij als er nieuwe bijdragen zijn. Dan krijg je direct een emailtje.
LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen