Zorg & Zeggenschap is het tijdschrift van LOC. Dit nummer staat weer vol interessante verhalen en nieuws over hoe vanuit relaties tussen mensen waarde-volle zorg, medezeggenschap en cliëntenparticipatie tot stand komen. We kijken ook alvast vooruit naar activiteiten van LOC in 2019.

Steeds duidelijker blijkt dat waarde-volle zorg samenspel vraagt tussen degene die zorg nodig heeft en zijn naasten en met maatschappelijk geld gefinancierde zorg daarbij noodzakelijk is. Waarbij degene die zorg nodig heeft zelf niet alleen zorg ontvangt, maar tegelijkertijd ook van betekenis is en blijft voor anderen. Het gaat daarbij dus steeds over de relatie tussen mensen.

In dit nummer artikelen waarin de relatie tussen mensen centraal staat, zoals het nieuwe boek van Andries Baart over het zichtbaar maken van relaties in de zorg, het proefschrift van Peterjan van der Wal over wat het leven de moeite waard maakt in een verpleeghuis en een artikel over de noodzaak van betrokkenheid van kinderen en ouders bij de jeugdhulp. 

Het 8 pagina's tellend middenkatern gaat over de beweging Radicale Vernieuwing. Deze beweging werkt vanuit verbinding tussen mensen. Organisaties helpen elkaar en werken samen om de zorg te verbeteren. Door het betrekken van zorgkantoren en de inspectie, te zoeken naar passende medezeggenschap en te onderzoeken hoe onder meer facilitaire diensten een rol krijgen bij de vernieuwing. Lees in de artikelen hoe de mensen in de beweging werken aan het verwezenlijken van een gezamenlijke droom.

Verder in dit nummer de vertrouwde rubrieken zoals "De Binding", "In Beeld", "Cliënt-en-Raad" en actuele artikelen over de vernieuwde wet voor cliëntenraden (Wmcz 2018), mantelzorgbeleid, veranderend toezicht in de zorg en bekkenbodemmatjes. 

Zorg & Zeggenschap inkijken

 • Bent u lid van LOC, maar heeft u nog geen profiel op deze site?
  • Dan kunt u dat heel eenvoudig meteen maken door naar deze pagina te gaan. Daar is ook een filmpje te vinden over hoe u een profiel maakt.
  • Via uw profiel kunt u aangeven dat u lid van LOC of abonneehouder bent. LOC zorgt er dan automatisch voor dat u via uw profiel het tijdschrift kunt downloaden. Meestal gaat dat vrijwel direct, maar soms kan het eventjes duren.
 • Lid van LOC en heeft u een profiel op deze site? Als u heeft laten weten dat u leden-publicaties wilt downloaden, een bevestiging ontving en ingelogd bent, kunt u op deze pagina het hele tijdschrift downloaden.
  Heeft u nog niet laten weten dat u lid/abonnee bent, stuur dan graag even een mail naar abonnees@loc.nl. Met daarin het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw profiel, de naam van uw cliëntenraad en de plaats en de locatienaam van de zorginstelling. Dan koppelt LOC uw profiel aan uw lidmaatschap/abonnement.

Heeft u vragen? Laat deze graag weten via: vraagbaak@loc.nl | 030 284 3200.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Downloaden & bestellen

De meeste publicaties zijn op deze pagina's door iedereen direct gratis te downloaden. Leden van LOC* hebben toegang tot alle publicaties. Hoe dat werkt is hier te lezen.

Bestellen

Sommige publicaties zijn ook (of alleen) te bestellen. Dat staat er dan bij. Iedereen kan een bestelling doen. Dat werkt zo:

 • Stuur de naam en het adres waar je de publicatie(s) bezorgd wilt hebben naar: abonnees@loc.nl. Vermeld hierbij de titel van de publicatie.
 • Of bel met 030 284 32 00 om je bestelling door te geven. Bedankt voor je interesse!

Meer over het lidmaatschap van LOC

Op de hoogte blijven

Wil je een berichtje ontvangen als we nieuwe publicaties uitbrengen?

 • Heb je een profiel en ben je ingelogd op dit sociale platform? Dan kun je ook rechts onderaan deze pagina op de knop 'Volg' klikken - email mij als er nieuwe bijdragen zijn. Dan krijg je direct een emailtje.
LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen