De film "Mooi Werk"

 

“Dit is echt zoals het er aan toe gaat” en “Ik ben er helemaal stil van, zo mooi is deze film”. Dit zijn uitspraken van familieleden van onze bewoners na het zien van de film ‘Mooi werk’. Woonzorgbegeleiders Aileen en Roos worden gevolgd in hun dagelijkse werk met de bewoners waar zij voor zorgen, en zij vertellen over hun werk.

 

De film is gesubsidieerd door het Noorderlichtfonds en is bedoeld om de visie en werkwijze van WarmThuis en Reigershoeve verder te verspreiden. We stellen de film beschikbaar aan opleidingen (ROC’s) en andere zorginstellingen. En iedereen die hem verder zien wil! Op deze manier willen wij bijdragen aan beter wonen, welzijn en zorg voor mensen met dementie.

 

In de film zie je dat Roos en Aileen trots zijn op hun vak, met plezier werken en houden van de mensen waar zij iedere dag voor zorgen. Er wordt gelachen, maar er zijn ook verdrietige en tedere momenten.

https://www.youtube.com/watch?v=Ow37XaXA4sA&t=1365s

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

  • Dag Roos,

    Dankjewel voor het delen van deze prachtige documentaire. Ik vind het bijzonder, om zo een inkijkje te mogen nemen in dit huis, deze werkplek. Zo dichtbij de mensen die daar leven, wonen, werken. En bij jullie levens.

    Ik vind het inspirerend, om te zien hoe je open lerende houding ('je kunt veel leren van mensen met dementie' zeg je zelf) tot bijzondere gelijkwaardige uitwisselingen leidt. Echt tussen twee mensen, en niet zozeer tussen iemand die zorg verleent en iemand die (alleen maar, of vooral,) 'hulpbehoevend' is. Zo mooi, wat er dan mogelijk is via het contact dat je dan met die ander hebt. Dus nogmaals bedankt voor het delen!

    Hartelijke groet en mooi werk gewenst.

    Douwe

Deze reactie is verwijderd

Bijdragen?

Op de blog & vlog-pagina staan allerlei blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC-initiatief Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. Van mensen uit de kern van de vernieuwingsbeweging tot mensen die de beweging en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een blog of vlog plaatsen

Heb je een profiel op dit sociale platform, ben je lid van deze groep 'Radicale vernieuwing' en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een blog of vlog plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan kijk hier. Lid worden van deze groep kan hier.

Wil je wel een blog/vlog plaatsen maar geen profiel maken? Andere vragen? Dan kun je contact opnemen met d.dronkert@loc.nl of 0615149585. Vast bedankt!

Benut ons netwerk

Blogs en vlogs die hier geplaatst worden verschijnen op deze pagina, mogelijk ook op www.radicalevernieuwing.nl, in onze nieuwsbrieven en sociale media. Én op de voorpagina van www.loc.nl, een netwerk van mensen die ook buiten de verpleeghuiszorg werken aan uitgangspunten van Radicale vernieuwing. Een flink bereik dus in ons uitgebreide netwerk!

  Plaats een blog of vlog

 

De reactiemodule haalt reacties op...

 

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen