WAARDE-VOLLE ZORG

Op deze pagina's vind je gesprekken, blogs en nieuws over het onderwerp 'waarde-volle zorg'. En ook handige publicaties, die daarmee te maken hebben.

Andere platformleden
Deelnemers aan het platform laten via hun profiel of in gesprekken vaak weten wat ze graag uit het LOC-netwerk willen halen. Of wat ze in de aanbieding hebben. Je vindt hier een overzicht van de leden, die interesse hebben in 'waarde-volle zorg'.

Elkaar makkelijk vinden
Heb je zelf ook een profiel, en kom je iemand tegen met wie je graag in contact zou komen, dan kun je dat ter plekke met elkaar leggen.

Overige informatie ook goed vindbaar
Op de verzamelpagina's staan doorverwijzingen (via de knop 'Meer...').  Je vindt niet altijd meteen meer informatie. De functie hiervan is dat berichten goed vindbaar blijven, ook als ze op enig moment  niet meer direct op de verzamelpagina getoond worden.

Platformleden die dit interessant vinden

Gesprekken

Blogs

Nieuws

VISIE 'WAARDE-VOLLE ZORG'

'Waarde-volle zorg' gaat over dat we aandacht hebben voor dat wat gezond is in mensen, zonder hun kwetsbaarheid uit het oog te verliezen. Door dat te doen,  kan elk mens – of die nu jong, oud en gezond of minder gezond is - een voor hem betekenisvol leven leiden.
En van daaruit kunnen mensen ook een waarde-volle bijdrage leveren aan hun omgeving en de samenleving.

Eigenwaarde

Zo kan elk mens steeds optimaal tot zijn recht komen. 'Waarde-volle zorg' gaat het over dat we de gezondheid en de eigenwaarde van mensen maximaal bevorderen. Daardoor kan elk mens – of die nu jong, oud en gezond of minder gezond is - een voor hem betekenis vol leven leiden. En van daaruit op zijn heel eigen manier bijdragen aan zijn omgeving en de samenleving. Elk mens kan dan steeds optimaal tot zijn recht komen. En daarmee 'eigenwaarde' ervaren.

Een 'gezonde', menswaardige samenleving

Zo bouw je wat LOC betreft aan een gezonde, menswaardige samenleving. Dat is het doel van het (net)werk van LOC.

Kijken naar een mens als iemand met heel eigen waarden, als iemand die, op wat voor manier dan ook,  betekenis wil lunnen geven aan zijn leven is in de zorg nog niet gewoon.

Meer winst, minder kosten

Het huidige systeem van zorg is gericht op zo goed mogelijk zorgen voor de ziekte of aandoening van mensen. Tegen zo laag mogelijke kosten.
Het gaat niet (vooral) uit van zaken als zin geven aan je leven of echt oog hebben voor je welbevinden. Terwijl dat wel van groot belang is voor de kwaliteit van leven en dus hoe gezond je je kunt voelen.
Dat levert de mens, zijn omgeving en dus de samenleving uiteindelijk meer op. En het kost minder.

In het LOC-kenniscentrum vind je nog meer over dit onderwerp.

Publicaties LOC

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen