Welkom in het kenniscentrum van LOC

Op deze pagina's staat informatie over een specifiek onderwerp. Er is algemene informatie daarover te vinden. Maar ook informatie die specifiek bedoeld is voor mensen die zorg ontvangen. Of voor cliëntenraden of anderen die willen adviseren over een bepaald onderwerp. En je leest ook hoe LOC tegen een onderwerp aankijkt vanuit haar visie op 'waarde-volle zorg'.

Klik hier voor andere onderwerpen in ons kenniscentrum.

Over wonen en bouwen

Dit onderdeel van het kenniscentrum biedt informatie aan iedereen die meer wil weten over wonen en bouwen in relatie tot mensen die zorg en ondersteuning ontvangen. Wonen en bouwen is een zeer ruim begrip, dus mogelijk heeft u vragen die hier niet worden beantwoord. Stel uw vraag aan onze Vraagbaak, vraagbaak@loc.nl. Dan beantwoorden we uw vraag. En het helpt ons om deze pagina uit te breiden met relevante informatie.

 

Visie 'waarde-volle zorg'

Waar en hoe je woont is van grote invloed op hoe je het leven ervaart. Mensen zoeken een prettige en veilige woonomgeving. Wat prettig is verschilt per mens. En per mens verschilt dit vaak ook nog per levensfase. Zo kun je als jong mens erg veel behoefte hebben aan de drukte van de stad en op latere leeftijd meer de rust verlangen van de natuur. Of juist andersom. Wanneer er hulp en ondersteuning nodig is, dan vraagt dit wat extra aan de woonomgeving. Extra faciliteiten om datgene te doen wat voor jou belangrijk is, zijn nodig. Zeggenschap over de woonomgeving is ook dan belangrijk, of juist dan. Zodat ook wanneer hulp en ondersteuning nodig is, de woonomgeving als prettig en veilig wordt ervaren.

 

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen