Zorgorganisatie Opella is een van de deelnemers aan Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties. Een landelijke beweging van intussen meer dan 50 zorginstellingen. Die zich inzetten om dat wat belangrijk is in het leven van bewoners, hun naasten en medewerkers steeds voorop te laten staan. Op elk moment van de dag, op elke plek in en om het leven en werken in het verpleeghuis. In dit kader organiseert Opella op 15 november een lezing waarvoor iedereen die hier interesse in heeft uitgenodigd is.

Wat maakt het verschil?

In de aankondiging van de bijeenkomst schrijft Opella: "het draait om zorg en ondersteuning die mensen in staat stelt om te leven zoals zij dat willen, thuis of in een verpleeghuis. We zoeken de grenzen op van wat mogelijk is om dat waar te maken." De lezing zoomt in op informele zorg. "Passen de feiten bij de beelden die er heersen over informele zorg? Wat kan het verschil maken bij ernstig belaste informele zorggevers? En wat zijn de consequenties voor beleid van zorgorganisaties, gemeenten, onderwijs en organisaties in het sociaal domein?"

Programma

De uitnodiging is hier te bekijken. Het programma, onder leiding van de cliëntenraadsvoorzitter van Opella en met een bijdrage van Thom van Woerkom (namens LOC bij Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg betrokken):

15.00 uur Inloop
15.30 uur Opening door Kars Hazelaar, bestuurder Opella
15.45 uur Lezing 'Wat maakt het verschil?' door Professor dr. ir. Alice de Boer 
16.15 uur Discussie naar aanleiding van thema 'Wat maakt het verschil'
16.45 uur Reflectie door Thom van Woerkom van LOC/Beweging radicale vernieuwing
16.55 uur Afsluiting
17.00 uur Informele ontmoeting onder genot van een hapje en een drankje
18.00 uur Einde

Inschrijven kan tot 8 november 2017 via clientenraad@opella.nl. De bijeenkomt vindt plaats bij Opella op locatie Walraven. In de Beringhemzaal, Oost Breukelderweg 1, 6721 PG in Bennekom.

Voor meer informatie, kijk hier.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen