Op woensdag 26 september van 12.30u – 16.30u geeft LOC Jeugd de basiscursus Jeugd, bedoeld voor alle cliëntenraden van jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen (GI).

Medezeggenschap in de jeugdhulp en jeugdbescherming
Medezeggenschap in de jeugdhulp en jeugdbescherming ontwikkelt zich na de decentralisatie door. Een onderdeel daarvan is het ondernemen van activiteiten door cliëntenraden om de kennis over wettelijke en praktische medezeggenschap te vergroten. Daarom biedt LOC Jeugd de basiscursus "Medezeggenschap in de jeugdhulp".

Programma
Tijdens de cursus behandelen we de stukken uit de Jeugdwet die ingaan op medezeggenschap. Daarnaast kijken we naar de praktijk en hoe je medezeggenschap vanuit je eigen waarden kunt vormgegeven. Afsluitend zijn we benieuwd naar de ervaringen die aanwezige cliëntenraden hebben met medezeggenschap bij hun jeugdhulpaanbieder.

Voor wie?
Deze basiscursus is toegankelijk voor alle cliëntenraden van jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen (GI). Daaronder vallen ook organisaties die geestelijke gezondheidszorg aan jongeren aanbieden (jeugd-GGz). Ook ondersteuners van de raden mogen deelnemen.

Locatie en tijdstip
De cursus vindt plaats van 12.30u – 16.30u, in Wijkcentrum De Poele, Groen van Prinstererstraat 1-A in Meppel.

Aanmelden

Aanmelden kan hier!

*De basiscursus Jeugd die op woensdag 19 september gepland stond is komen te vervallen.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen