Uitnodiging van De Leyhoeve:

Wanneer: Dinsdag 28 november 2017
Tijd: 11:00 – 17:00
Waar: Woonlandschap de Leyhoeve, Dokter Bloemenlaan 9-21, 5022 KX, Tilburg

De Leyhoeve maakt onderdeel uit van een landelijke beweging. Een beweging die ‘ja’ durft te zeggen tegen verandering. Een beweging die durft te dromen dat het leven na je werkzame leven tot aan je laatste dag, betekenisvol is.

Radicale Vernieuwing, wij noemen het liever een brede beweging. En binnen deze beweging proberen wij opnieuw uit te vinden wat écht nodig is om de zorg zo te kunnen organiseren, dat deze aansluit bij wat voor mensen belangrijk is in het leven. Om de beweging Radicale Vernieuwing verder vorm te geven, organiseert de Leyhoeve dit jaar 9 congressen. Met veel plezier nodigen wij u uit voor het volgende congres, dat in het teken staat van de ‘implementatie van het nieuwe kwaliteitskader’. De voorbereidingen zijn in volle gang en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus schrijf u zo snel mogelijk in!

Hoe zorgen we dat we niet opnieuw verzanden in vinklijstjes?

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vormt sinds januari 2017 het wettelijk kader voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. De verpleeghuissector krijgt met het kader ruimte en handvatten om te leren en te verbeteren. Uitgangspunt is dat kwaliteit van verpleeghuiszorg iets is voor en van de mensen in de sector. De focus van het Kwaliteitskader ligt op 'samen leren' als basis voor kwaliteitsverbetering. Ook daar geeft het Kwaliteitskader handvatten voor: verpleeghuizen maken bijvoorbeeld jaarlijks een kwaliteitsplan en een kwaliteitsverslag, waar zorgverleners nauw bij zijn betrokken. Maar hoe geven wij als organisaties dit kwaliteitsplan vorm? En waar lopen we tegenaan?

Eind 2017 moet iedere organisatie in de verpleeghuissector een kwaliteitsplan indien, maar hoe geven wij dit kwaliteitsplan vorm? Waar staan we in dit proces en hoe kunnen we samen voor een procesversnelling zorgen?

Want wat betekent het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor de sector, de zorgorganisaties en de betrokken partijen? Graag willen we tijdens dit congres met jullie een verdiepingsslag maken, door met elkaar in gesprek te gaan over onze uitdagingen. Hiervoor willen we graag actuele vraagstukken uit de praktijk verzamelen. Daarnaast hebben wij verschillende sectorpartijen uitgenodigd, zodat de vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kunnen worden benaderd. Om gerichte gesprekken te kunnen organiseren, willen wij u vragen om maximaal 3 vraagstukken/casussen bij ons in te brengen. Dit is mogelijk via het online inschrijfformulier op onze website of via een email aan radicalevernieuwing@leyhoeve.nl

Meer over Radicale vernieuwing

Laatste ontwikkelingen, bijeenkomsten, publicaties, deelnemers en meer vind je op www.radicalevernieuwing.nl

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen
#inside_header { margin-left: auto;} .ningbar-userLinks { margin-left: 1px;}