“Ik kijk vooral naar wat er mogelijk is en wie een jongere in de kern is: Wie ben je? Wat kan je? Wat zou je willen? Volgens mij kun je dingen niet voeden die er niet zijn, maar wel naar boven halen wat nog niet ontdekt is. Daarmee probeer ik ze continu in de wereld te zetten.”…”Maar dat gezeik over geld, daar word ik soms echt vervelend van. Dan word ik teruggefloten op dingen die ik graag voor jongeren wil inzetten. Terwijl die jongere dat nou net nodig had. Je moet jongeren in de beweging houden en niet tot stilstand brengen. Stilstand is achteruitgang.”

Een fragment uit het eerlijke en persoonlijke gesprek met bevlogen hulpverlener Riska ter Haar, werkzaam bij Het Dagelijks Bestaan. Het is de vierde podcast in een reeks van zes afleveringen die we deze week en volgende week verspreiden. 

Luister het hele interview hier (Soundcloud account LOC Jeugd).
Daar vind je ook de gesprekken die eerder deze week gedeeld werden (van twee jonge ervaringsdeskundigen - Narita en Robbin - en vader Oscar. Oscar zet zijn ervaring met jeugdbescherming nu in binnen de cliëntenraad van Jeugdbescherming Amsterdam).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts
Deze en volgende week delen we zes podcasts. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en zeer persoonlijk en openhartig vertellen over hun ervaringen, meningen en ideeën.  We hopen dat deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts
Er is de afgelopen week al flink wat aandacht geweest voor de podcasts. Heel erg bedankt voor het vele delen via de sociale mediakanalen! Doen jullie dat ook vandaag weer? Wat de beste manier is, of via welke kanalen, is aan iedere organisatie om zelf te bepalen. Vanuit LOC Jeugd delen we het in ieder geval hier via ons platform en via onze sociale mediakanalen: FacebookLinkedin en Twitter onder #podcastsjeugdhulp.

Dinsdag 26 en woensdag 27 februari delen we de laatste twee podcasts:
Marion Welling, zorgvernieuwer en schrijver van het boek Cliënt centraal in de jeugdhulp en Marienne Verhoef, bestuurder van jeugdhulpaanbieder Spirit.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen