“Je kunt er duizend methodieken tegenaan gooien maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat er een goeie klik is tussen cliënt en hulpverlener. Dat is ook de uitkomst van diverse onderzoeken naar effectieve jeugdhulp. Sluit bij die jongere of ouder aan, sta open, luister goed, vraag door, neem hem of haar serieus en verdiep je in die belevingswereld. We moeten alles daar omheen zo organiseren dat de cliënt en de hulpverlener in staat zijn om de goeie hulp te organiseren.”…”Mijn advies aan hulpverleners? Bedenk waarom je ooit voor het vak koos. Hou dat vast of haal dat weer terug. En laat je niet in een bepaalde rol duwen.”

Een fragment uit het gesprek met Marion Welling, zorgvernieuwer vanuit cliëntperspectief en schrijver van het boek Client centraal in de jeugdhulp. Het is de vijfde podcast in een reeks van zes afleveringen die we afgelopen week en deze week verspreiden. Met morgen de laatste aflevering: Marienne Verhoef, bestuurder van Spirit Jeugdhulp.

Luister het hele interview met Marion hier (Soundcloud account LOC Jeugd).
Daar vind je ook de gesprekken die eerder deze week gedeeld werden (twee jonge ervaringsdeskundigen, een vader en tevens lid van de cliëntenraad van Jeugdbescherming Amsterdam en een uitvoerend jeugdhulpverlener).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts
Gedurende dit project delen we zes podcasts. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en zeer persoonlijk en openhartig vertellen over hun ervaringen, meningen en ideeën.  We hopen dat deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts
We vragen aan zoveel mogelijk mensen en partijen om deze bijzondere gesprekken te delen met de eigen achterban en partners. Wat de beste manier is, of via welke kanalen, is aan iedere organisatie om zelf te bepalen. Geweldig om te zien dat er via diverse media al flink wat positieve aandacht is geweest voor de podcasts. Vanuit LOC Jeugd delen we ze hier via ons platform en via onze sociale mediakanalen: FacebookLinkedIn en Twitter onder #podcastsjeugdhulp.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen