Zorginstituut Nederland en Waardigheid & Trots organiseerden op 24 mei in samenwerking met LOC speciaal voor leden van cliëntenraden een informatiebijeenkomst over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Er waren meer aanmeldingen dan er plek was voor deze bijeenkomst. In verband met de grote belangstelling is er nu nog een bijeenkomst gepland op 8 juni. Tijdens de informatiebijeenkomst lichten verschillende experts toe wat het Kwaliteitskader voor verpleeghuizen betekent. Hoe kan een verpleeghuis recht doen aan de opdracht om te leren en verder te ontwikkelen? En wat is de rol van de cliëntenraad hierin?

Voorbeelden cliëntenraad en hoofdinspecteur

Ook is er een hoofdinspecteur van de IGz (Inspectie Gezondheidszorg) aanwezig om een toelichting te geven op de manier waarop de Inspectie toezicht houdt in de ontwikkel- en implementatiefase van het Kwaliteitskader. Er is gelegenheid om in gesprek te gaan over thema’s. Tijdens de bijeenkomst zal een cliëntenraad laten zien hoe zij met het Kwaliteitskader aan de slag gaat. De meest gestelde vragen over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg worden opgenomen in een vraag-en-antwoord-overzicht op deze website.

Aan de slag met het kader

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vormt het wettelijk kader voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. En geeft mensen en organisaties in de verpleeghuiszorg ruimte en handvatten om te kunnen leren en te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is: kwaliteit van de verpleeghuiszorg komt tot stand door mensen die direct bij die zorg betrokken zijn. Nu het Kwaliteitskader is vastgesteld is het veld aan zet, en in het bijzonder zorgverleners en zorgorganisaties. Maar ook cliëntenraden kunnen een belangrijke rol spelen als het gaat om optimale kwaliteit van zorg. Meer over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is hier te lezen.

Voor inspiratie over hoe je dat wat belangrijk is voor mensen die zorg krijgen, ook kunt verwerken in de manier waarop je omgaat met het Kwaliteitskader, lees ook dit artikel.

Wanneer: donderdag 8 juni - 09.00 - 13.00 uur

Waar: Amersfoort - Hart van Vathorst

Voor wie: leden cliëntenraden verpleeghuiszorg, betrokkenen bij het werk van cliëntenraden.

Aanmelden: deelname is kosteloos en kan direct op deze pagina.

Meer informatie over de bijeenkomst nodig? Dan kunt u contact opnemen met Waardigheid & Trots op 030 789 2510 of per mail aan info@waardigheidentrots.nl

--

Foto: APA Foto

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen