Update: De geplande livestream is helaas geannuleerd.

------------------------

Op 9 mei vindt de officiële presentatie plaats van de Leydraden van De Leyhoeve. Deze Leydraden zijn de huidige vastlegging van hoe woonlandschap en verpleeghuis De Leyhoeve betekenisvolle zorg wil bieden aan de mensen die deze zorg nodig hebben. En zijn ontwikkeld met als doel de zorgregels die er zijn, begrijpelijk en toegankelijk te maken voor zowel cliënten als medewerkers. Het zijn geen regels, maar leydraden. Ze geven richting aan het leveren van maatwerk ten aanzien van basiszorg én kwaliteit van leven.

Samen-gesteld

Bewoners, familie, mantelzorgers, cliëntenraad, verschillende hoogleraren, afstuderende studenten van de hotelschool Maastricht, personeel en directie ontwikkelden de afgelopen maanden via vele gesprekken samen de Leydraden. Lees ook dit uitgebreide interview dat we eerder publiceerden, met 'professioneel luisteraar' Laurens van Rij van De Leyhoeve. De Leydraden zijn gebaseerd op de vier pijlers uit de visie van de organisatie: leefplezier, gastvrijheid, woongenot en kwaliteit. Het zijn korte, lees- en werkbare documenten die digitaal toegankelijk zijn en gebruikt worden. Per onderdeel is een werkgroep aangesteld die specifiek het gebied monitort en de desbetreffende Leydraden actueel houdt, zodra er vernieuwde inzichten zijn en/of wanneer de praktijksituatie erom vraagt.

Radicale vernieuwing

De Leyhoeve organiseert nu een reeks congressen. Met als uitgangspunt dat de verpleeghuiszorg fundamenteel beter kan. De zorgorganisatie spant zich hier sinds de oprichting en officiële opening in het afgelopen jaar voor in. En is met 3 andere kernorganisaties en op dit moment nog zo'n 40 verpleeghuizen daaromheen een actieve speler in de beweging 'Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg'. Die erop gericht is dat de verpleeghuiszorg doorgaand kan gaan draaien om de relatie tussen mensen die zorg krijgen, naasten en mensen die zorg verlenen. En wat er voor hen toe doet. Op 9 mei organiseert De Leyhoeve het tweede congres in de reeks, in het kader van hun deelname.

Livestream geannuleerd, verslag binnenkort online

  • De presentatie vindt plaats op dinsdag 9 mei 2017, de geplande livestream uitzending via internet kan helaas niet doorgaan.
  • Een verslag van het eerste congres is hier na te lezen.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen