Samen werken aan de ontwikkeling van de verpleeghuiszorg. Daar draait het congres "Thuis in het Verpleeghuis" om dat op 1 juli plaatsvindt in de RAI te Amsterdam. Drie speerpunten staan centraal: meer tijd en aandacht voor de bewoner, voldoende en enthousiaste zorgverleners én voortdurend leren en innoveren. Onderwerpen die aan bod komen in meer dan 70 lezingen en workshops zijn onder meer: welzijn, dementie, palliatieve zorg, veiligheid & hygiëne, innovatie en onderwijs & arbeidsmarkt. 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor alle betrokkenen bij de verpleeghuiszorg. Zoals:

 • Verzorgenden, verpleegkundigen, specialisten ouderenzorg, activiteitenbegeleiders, paramedici
 • Bestuur, staf en beleid
 • HRM, ICT en facilitair
 • Cliëntenraden, OR, VAR en PAR
 • Zorgonderwijs en onderzoeksorganisaties, zoals docenten en onderzoekers
 • Studenten, zij-instromers en herintreders
 • Branche- en beroepsorganisaties en ministeries

Thuis in het Verpleeghuis

Het congres is geïnspireerd op het programmaplan van minister Hugo de Jonge: Thuis in het Verpleeghuis. Hiermee wil hij de beweging naar een verdere verbetering van de verpleeghuiszorg versterken. LOC neemt deel aan de landelijke begeleidingsgroep van het programma.

De cliëntenraad heeft een belangrijke rol bij de uitvoering van het programma "Thuis in het verpleeghuis". Zo heeft de cliëntenraad een belangrijke stem bij het opstellen van het ‘kwaliteitsplan’. Hierin staat op welke manier de zorgorganisatie per locatie de zorg wil verbeteren. Ook heeft de cliëntenraad een belangrijke taak bij het kijken of de zorg in de praktijk aansluit bij de wensen van bewoners en naasten.

Voor cliëntenraden betekent het nieuwe plan een verschuiving van het centrale naar het lokale niveau. Want het nieuwe programma gaat uit van de leefwereld van bewoners. Dat betekent ook per locatie een gesprek en een plan wat er nodig is om de zorg te verbeteren. Meer informatie over de rol van LOC en clientenraden bij "Thuis in het Verpleeghuis".

Groot aanbod aan sessies

Onderwerpen zijn o.a.: welzijn, dementie, palliatieve zorg, veiligheid & hygiëne, innovatie en onderwijs & arbeidsmarkt. Doe kennis op van voorbeelden uit de praktijk en inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Luister ook naar de nieuwste landelijke beleidsontwikkelingen en ga in gesprek met beleidsmakers. Wissel ervaringen uit en deel kennis met elkaar.

Het congres biedt meer dan 70 lezingen, workshops, praktijksessies en talkshows. Laat je als deelnemer ook inspireren op het kennisfestival. Hier vind je naast heel veel kennis ook de nieuwste technische snufjes, een selfie-corner en nog veel meer. Op het festivalterrein kun je allerlei activiteiten in de praktijk ervaren.

Datum, tijd en locatie

 • Datum: maandag 1 juli 2019
 • Tijd: 9.00 tot 17.00 uur
 • Locatie: RAI, Amsterdam

Aanmelden

 • Meld je aan via de website van het programma Waardigheid en Trots en maak een keuze uit het workshopaanbod. Deelname is gratis.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen