Een nieuw animatiefilmpje van het programma "Sociaal Werk Versterkt" toont in één minuut waarom beroepsregistratie in het register waardevol is voor de beroepsontwikkeling van sociaal werkers. Het filmpje brengt ook verschillende mogelijkheden in beeld voor sociaal werkers om de kwaliteit van het werk hoog te houden. 

 
 

Het programma "Sociaal Werk Versterkt" richt zich op de beroepsontwikkeling van sociaal werkers. Burgers, cliënten, opdracht- en werkgevers moeten ervan op aan kunnen dat sociaal werkers vakbekwaam zijn. Dat betekent dat sociaal werkers (kunnen) blijven leren en reflecteren, hun beroepsnormen kennen en ernaar handelen, weten welke actuele competenties zij (nog) moeten ontwikkelen en kijken naar wat voor burgers en cliënten echt werkt.  

Belang van sociaal werk

Voor een samenleving waarin iedereen volwaardig kan meedoen, is het belang van sterk sociaal werk groot. Of het nu gaat om het bieden van ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben om sociaal te kunnen functioneren, of om samenlevingsopbouw: professionalisering van het vak van sociaal werkers draagt bij aan een nog betere kwaliteit van sociaal werk.

Beroepsregistratie

Op 14 maart 2018 opende het beroepsregister "Sociaal Werkers bij Registerplein". Een mijlpaal voor het sociaal werk! Het register geeft sociaal werkers -in het werkgebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening- richting en stimulans bij het op peil houden van hun competenties en bij het reflecteren op hun eigen handelen. Met beroepsregistratie laten zij aan burgers, cliënten, collega’s, opdracht- en werkgevers zien dat ze staan voor de kwaliteit van hun vak. 

Meer informatie
 
LOC Zeggenschap in zorg maakt deel uit van het programma "Sociaal Werk Versterkt". Inge van Dommelen, vertegenwoordiger van LOC in dit programma, vertelt in een interview wat haar werk inhoudt en wat haar drijft: Cliëntgedreven werken: "Betrek cliënten en burgers" (pdf)
Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen