Ouders spelen een belangrijke rol in cliëntenraden van de jeugdhulporganisaties in Nederland. “Hoe mooi zou het zijn als we al ons gewaardeerde werk binnen onze eigen instellingen kunnen delen met elkaar?” Edwin de Coster, voorzitter van de cliëntenraad jeugdhulporganisatie Oosterpoort en lid van de LOC cliëntentafel, greep dit idee aan om samen met ouders regionale bijeenkomsten voor ouders in cliëntenraden te gaan organiseren. En ook een landelijke dag.

Elkaars ervaring en kennis benutten

Met praktische ondersteuning van LOC wil initiatiefnemer Edwin zo ervaringen en kennis van ouders vertalen naar gerichte doelen en acties. Edwin: “En dat kunnen we dan vervolgens gezamenlijk uitdragen naar gemeenten, ministeries en bestuurders van onze eigen organisaties.”

Inspiratie, succes en plezier

Edwin put inspiratie uit de manier waarop het JeugdWelzijnsBeraad (JWB) samen met jongerenraden elk jaar regiobijeenkomsten organiseren en beleven. En ook één jaarlijkse dag. Jongeren organiseren en regisseren zelf de bijeenkomsten, bedenken thema’s en werken deze uit om gezamenlijk tot verbeterpunten te komen. En deze uit te dragen naar bestuurders, gemeentes en ministeries.

Van start in Zuid-Nederland

Door dat wat deze aanpak een groot succes maakte, nu ook te vertalen naar ouders en het werk dat zij via cliëntenraden doen, hopen we dat ouders net zoveel inspiratie, plezier en succes uit dit soort bijeenkomsten kunnen halen. Donderdag 30 juni is de eerste ouderbijeenkomst in de regio Zuid-Nederland (Limburg en Brabant). Oók mensen van buiten deze regio zijn van harte welkom.

Programma en aanmelden

Het programma is hier te lezen. De bijeenkomst heeft als centrale thema: ‘de transformatie’.

Gastheer van deze eerste bijeenkomst is (de cliëntenraad van) de stichting Oosterpoort (http://www.oosterpoort.org). De bijeenkomst gaat om 18:30 uur van start. En om 21:20 uur eindigt die met een terugblik op wat de ervaringen zijn geweest. Naast leden en ondersteuners van cliëntenraden, zijn ook wethouders, professionals en bestuurders uitgenodigd om hun voordeel te doen met alle kennis en ervaring die er uitgewisseld zal worden.

Op de hoogte blijven

Voor de bijeenkomsten is een speciale plek op dit sociaal platform gemaakt. Die vind je hier. Daar worden updates geplaatst. Wil je de ontwikkelingen graag per email volgen? Meld je dan hier aan voor de LOC jeugd-nieuwsbrief. Die verschijnt onregelmatig regelmatig, dus als je niets wilt missen hou dan ook onze andere media in de gaten. Zoals deze nieuwsplek en LOC-Jeugd op twitter en facebook. Nieuwe bijeenkomsten kondigen we ook aan in onze algemene wekelijkse nieuwsbrief.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen
#inside_header { margin-left: auto;} .ningbar-userLinks { margin-left: 1px;}