Wat is de best mogelijke leefomgeving voor GGz-cliënten? Hoe ziet een herstel gerichte omgeving in de GGz eruit? Hoe kunnen behandeling en rehabilitatie vaker ambulant plaatsvinden, op een manier die passend is voor mensen? En welke gevolgen heeft dat voor GGz-gebouwen? LOC neemt met met een aantal andere organisaties deel aan een campagne in de GGz om zo bij te dragen aan een waarde-volle leefomgeving voor mensen. 

 

Campagne

De sociale en fysieke omgeving heeft invloed op het welzijn van mensen, daar is steeds meer bewijs voor. Aandacht voor de omgeving waarin mensen zorg krijgen is dus enorm belangrijk, zowel intra- maar vooral ook extramuraal. De campagne ‘de meest leefbare GGz-omgeving’ wil GGz-instellingen helpen met het beantwoorden van deze vragen en hun ambities op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid naar een hoger niveau tillen.

De campagne bestaat uit drie delen:

  • een verkiezing van de beste ambities op het gebied van leefbaarheid in de GGz, beoogde bekendmaking op 1 juni 2018
  • een ‘community of practice’ waarin deelnemers de diepte ingaan met de thema’s leefbaarheid en duurzaamheid en
  • een afsluitende conferentie, nadere informatie volgt nog.

LOC Zeggenschap in zorg vindt de campagne belangrijk als bijdrage aan het concreet maken van waarde-volle zorg in de GGz. 

Verkiezing

De beste plannen voor een gezonde, sociale en duurzame GGz-omgeving

LOC Zeggenschap in zorg, Stichting De Nieuwe Draai, GGz Nederland, RIBW Alliantie,  en Aedes-Actiz dagen GGz-instellingen uit om hun gebouwen leefbaarder en duurzamer te maken. Werk jij op een facilitaire- of huisvestingsafdeling van een GGz-instelling en ben je ervan overtuigd dat jullie gebouwen cliënten beter kunnen ondersteunen bij hun therapiedoelen of herstelproces?

Wij dagen jou uit om de sector in beweging te brengen en te inspireren met jullie ideeën voor een leefomgeving waarin cliënten het beste gedijen. Wat kan jouw organisatie verbeteren op het gebied van healing-environment, sociale inclusie en het circulaire gedachtegoed?

Afsluitende conferentie

Een expertpanel met daarin onder anderen een omgevingspsycholoog en afgevaardigden van een cliëntenorganisatie en GGz Nederland, kiest de beste ambitie en maakt deze bekend op een afsluitende GGz-conferentie. De winnaar krijgt landelijke aandacht en mag zich ‘meest ambitieuze GGz-leefomgeving’ noemen.

Doe mee! Ambities kunnen tot 1 februari 2018 worden ingestuurd. Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.denieuwedraai.nl/ggz
Zie ook de Flyer verkiezing GGz Campagne (pdf)

Community of practice

Verdiepingsprogramma van Stichting De Nieuwe Draai

Ben je directeur of manager met de portefeuille vastgoed of facilitair en wil je voor jouw GGz-instelling nog actiever en vooruitstrevender aan de slag met de thema’s leefbaarheid en duurzaamheid? Dan is het verdiepingsprogramma ‘community of practice’ van Stichting De Nieuwe Draai echt iets voor jou.

De community of practice is een netwerk van directeuren en managers vastgoed die samen inspiratie opdoen, hun ideeën verscherpen, van elkaar leren en tot actie komen. Twee thema’s zijn daarbij leidend: de beste leefomgeving voor de cliënt en een duurzame toekomst voor bestaand vastgoed. Gedurende vijf maanden word je begeleid in het verscherpen van je ambities met diverse workshops, werkbezoeken aan deelnemende GGz-instellingen en aandacht op de slotconferentie op 5 april 2018. Het eindresultaat is een purple paper met relevante trends, inspirerende voorbeelden en een actieplan op maat.

Deelname aan de community of practice kost 3.500 euro per organisatie, inclusief diner. Aanmelden kan tot 26 januari 2018. Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.denieuwedraai.nl/ggz
Zie ook de Flyer community of practice GGz Campagne (pdf).

Vragen?

Kijk op www.denieuwedraai.nl/ggz of mail naar sjors@denieuwedraai.nl

Zie voor actuele informatie ook Twitter: #leefbaarggz en Linkedin

 

 

 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen