Op maandag 2 juli waren bijna 2000 betrokkenen bij de verpleeghuiszorg in Nederland aanwezig op het Congres ‘Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie’ in het World Forum in Den Haag. Meer tijd en aandacht voor de cliënt. Gemotiveerde en voldoende zorgverleners. Leren, verbeteren en innoveren om de verpleeghuiszorg steeds beter te maken. De korte film over het congres geeft een goede indruk van de sfeer en van wat werd besproken.  

 

Workshops Radicale Vernieuwing en LOC

De beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg organiseerde met LOC Zeggenschap in zorg twee workshops:

Programma Waardigheid en trots op elke locatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport presenteerde op 10 april 2018 het programma kwaliteit verpleeghuizen ‘Thuis in het verpleeghuis, waardigheid en trots op elke locatie’. Dit plan beschrijft hoe de komende jaren de kwaliteit van de verpleeghuiszorg moet verbeteren. En zegt ook wat zorgorganisaties moeten doen om extra geld voor de zorg te krijgen.

Rol LOC

LOC speelde een grote rol bij het opstellen van het programma ‘Thuis in het verpleeghuis, waardigheid en trots op elke locatie’. En blijft ook nauw betrokken bij de uitvoering van het plan. Onder meer als lid van de begeleidingsgroep die de voortgang en uitvoering van het plan bevordert en bespreekt. Cliëntenraden krijgen eveneens een belangrijke rol bij de uitvoering. Het actieprogramma ‘Thuis in het verpleeghuis, waardigheid en trots op iedere locatie’ is onderdeel van het ‘pact voor de ouderenzorg’. Lees meer hierover in het LOC nieuwsbericht: Programma kwaliteit verpleeghuizen - Rol LOC en cliëntenraden

Meer informatie

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen