De landelijke werkgroep van de Week van de psychiatrie organiseert op zaterdag 24 maart 2018 het congres 'Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!'. LOC ondersteunt de landelijke werkgroep. Het congres vindt plaats ter ere van de afsluiting van de Week van de psychiatrie die begint op 19 maart. 

De Week van de Psychiatrie 

Het doel van de Week van de Psychiatrie is om goed onder de aandacht te brengen dat er zo ontzettend veel mensen met veel leed te maken hebben. De initiatiefnemers willen dit leed zien te beperken en zien te voorkomen. Acceptatie en informatie is daarbij van belang. "We hopen dat door deze week meer mensen uit de maatschappij op de hoogte zijn van wat hier allemaal achter schuilgaat. Op een uitnodigende, open en prikkelende manier. Met elkaar kunnen we dan eerder en beter lokaliseren welke mensen in de knel zitten en hen hopelijk leed besparen. Leed dat anders vaak levenslang wordt meegedragen."

Thema

De werkgroep heeft voor in 2018 voor het thema gekozen Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook! omdat vrijwel iedereen met de psychiatrie te maken heeft of krijgt. Als patiënt, als partner, als familie, als behandelaar, op het werk. Eigenlijk overal in de maatschappij.

De toevoeging ‘een trauma ook!’ is gekozen omdat steeds duidelijker wordt hoeveel mensen psychische klachten hebben na bijvoorbeeld misbruik, mishandeling (geestelijk en/of lichamelijk), verwaarlozing of liefdeloosheid.  

Ook allerlei aandoeningen/ziekten kunnen ontstaan die direct of indirect uit een of meer trauma’s voortkomen. Dat gaat de totale maatschappij aan.

Voor wie

Het congres is voor (ex)cliënten in de GGz, familieleden, professionals in de GGz, studenten en alle andere betrokkenen/geïnteresseerden.

Programma

De werkgroep van de Week van de Psychiatrie organiseert een boeiend programma. Zie ook het uitgebreide programma (pdf) en poster (pdf), welke uit te printen is en op te hangen in de instelling of andere plekken.

10:00 - 10:30 uur

Je bent welkom om 10:00u. met een kopje koffie en een verrassing.

Het programma bestaat uit plenaire sessies afgewisseld met een flink aantal workshops waar je een keuze uit kunt maken. Dagvoorzitter is Sandra van Vlaardingen.

10:30 - 11:30 uur

Plenair gedeelte met sprekers Emeritus Hoogleraar Erik Hoencamp en “Flinke Jongen” Danny Dijkhuizen

11:45 - 12:45 uur

  1. Femke Alsemgeest, auteur, spreker en oprichter van doorbreekdestilte.nl
  2. Laura en Sanne, werkzaam bij Stichting Zelfbeschadiging
  3. Alie Weerman, ervaringsdeskundig onderzoeker ervaringsdeskundigheid hogeschool Windesheim
  4. Peggy van Droogenbroeck, oprichter van durfjijmetmij.nl
  5. Aram Hasan, werkzaam bij Centrum45 en oprichter aramhasan.

12:45 - 14:00 uur

Lunch. Geserveerd in de Beach Bar.

14:00 - 15:00 uur

Tweede ronde workshops
Idem aan eerste ronde, met uitzondering van de workshop van Femke Alsemgeest. In de tweede ronde komt daar de volgende workshop voor in
de plaats: Arjan van den Berg, ervaringsdeskundig docent MZ/BGE opleiding
van Zadkine

15:15 - 16:00 uur

Afsluiting door: Cabaretier Bas Kruip, bekend van theatershow ‘De eenzame astronaut’

16:00 - 17:00 uur

Borrel

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 24 maart 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor koffie, lunch en drankje na afloop wordt gezorgd.
Locatie: Sportcampus Zuiderpark, mr P.Droogleever Fortuynweg 22, Den Haag. 
Kosten: Entree is gratis.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor het congres. Dat kan via de knop hieronder:

 

Meer informatie

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen