In het voorjaar organiseert LOC weer vier cursusdagen over medezeggenschap in de praktijk in alle windstreken van het land. Het eerste dagdeel gaat over de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen. Voor het tweede dagdeel kunt u kiezen uit twee workshops. U kunt zich voor één dagdeel of de gehele dag inschrijven.

Hieronder vindt u meer praktische en inhoudelijke informatie. Het uitgebreide programma is hier te bekijken.

Ervaringen van andere raden

Benieuwd naar ervaringen van cliëntenraadsleden die eerder basiscursussen van LOC volgden? Bekijk dan ook deze pagina. Als voorproefje vind je hier ook samenvattingen van presentaties die tijdens eerdere cursussen gegeven werden. En handige goede voorbeelden uit de praktijk die cliëntenraden tijdens de cursussen met elkaar uitwisselden, die vandaag nog even relevant kunnen zijn.

Donderdag 30 maart te Helmond, Noord-Brabant

10.30 uur - 13.00 uur Basiscursus Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

13.45 uur - 15.45 uur Workshop 1: Bouw of Workshop 2: Effectieve medezeggenschap in grote organisaties

Dinsdag 11 april te Amsterdam, Noord-Holland

10.30 uur - 13.00 uur Basiscursus Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

13.45 uur - 15.45 uur Workshop 1: Effectieve medezeggenschap in grote organisaties of Workshop 2: Werven nieuwe leden en de rol van de zorgaanbieder

Woensdag 19 april te Bergen op Zoom, Noord-Brabant

10.30 uur - 13.00 uur Basiscursus Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

13.45 uur - 15.45 uur Workshop 1: Zorg en geld of Workshop 2: Effectieve medezeggenschap in grote organisaties

dinsdag 2 mei te Assen, Drenthe

10.30 uur - 13.00 uur Basiscursus Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

13.45 uur - 15.45 uur Workshop 1: Kwaliteit van zorg in de verpleging en verzorging of Workshop 2: Werven nieuwe leden en de rol van de zorgaanbieder.

Aanmelden

Voor leden van LOC is de cursus gratis. Niet-leden betalen € 95,-- p.p. voor een dagdeel en € 175,-- p.p. voor de hele dag. 

De prijzen zijn inclusief deelname aan de broodmaaltijd. 

Let op

Heeft u zich opgegeven en kunt u toch niet komen, dan vraagt LOC u om zich af te melden. Zonder afmelding brengt LOC € 50,-- in rekening aan leden en € 95,-- aan niet-leden. 

Vanuit een cliëntenraad kunnen maximaal 3 leden deelnemen. Als meer leden de cursus willen volgen, neem dan contact op met LOC om te bespreken of een cursus bij u op locatie mogelijk is. Bel (030) 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

 

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

Reacties

  • Kennis inzetten voor de Cliëntenraad

    Het cliëntenraadswerk is veelzijdig. Om leden van cliëntenraden wegwijs te maken over de rechten en plichten van zorgaanbieder en cliëntenraad op basis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) organiseert LOC onder meer cursussen Medezeggenschap in de praktijk in verschillende regio's in het land.  

    Een deelnemer over de basiscursus:

    "Ik mocht de cursus vandaag volgen. Mijn eindoordeel:  FANTASTISCH. Ik heb heel veel geleerd. Wat wist ik veel niet, en nu wel. Ik hoop en wil deze nieuwe kennis juist inzetten voor de Cliëntenraad. Beide cursusleiders namen ook steeds ruim voldoende tijd om, soms vreemde, vragen te beantwoorden. Hartelijk dank."

    Naast landelijke bijeenkomsten biedt LOC ook de mogelijkheid om een cursus op locatie te verzorgen voor leden van één of meerdere clientenraden binnen één organisatie. Informeer naar de mogelijkheden bij de LOC-vraagbaak via telefoon (030) 284 32 00 of email vraagbaak@loc.nl

Deze reactie is verwijderd

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen