Op de Dag van de Sociaal Werker 2019, 13 maart, komt de nieuwe onlinetool 'Leren in sociaal werk' beschikbaar. Dit is een laagdrempelige tool voor sociaal werkers om met hun beroepsontwikkeling aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld om inwoners nog beter te helpen. 35 sociaal werkers leverden herkenbare praktijksituaties aan. De daarbij behorende leervragen en behapbare ontwikkel- en reflectieactiviteiten sluiten aan bij de beroepscompetenties en bij het dagelijks werk van sociaal werkers. 

Goed vakmanschap

Goed vakmanschap is de basis voor goede dienstverlening in het sociaal werk. Daarom is het belangrijk dat sociaal werkers zich blijven ontwikkelen. Maar hoe kan beroepsontwikkeling ingepast worden in de drukte van hun dagelijkse werk? En hoe sluiten ontwikkelactiviteiten aan bij wat er nu en straks gevraagd wordt van professionals? 

In de onlinetool lereninsociaalwerk.nl zijn praktijksituaties en het beroepscompetentieprofiel voor de sociaal werker het vertrekpunt om met beroepsontwikkeling aan de slag te gaan. De praktijksituaties, de leervragen en de competenties zijn herkenbaar voor professionals. Daarnaast biedt de tool een breed palet aan ontwikkel- en reflectieactiviteiten. Hiermee kunnen sociaal werkers zelf kijken wat aansluit bij hun eigen werk en professionele ontwikkeling.

Voor wie

De tool is interessant voor professionals, maar ook voor teamleiders, opleidingscoördinatoren en HR-medewerkers. lereninsociaalwerk.nl kan individueel ingezet worden voor een persoonlijk ontwikkelplan of voor beroepsregistratie bij Registerplein. Maar er zijn ook voldoende aanknopingspunten om er gezamenlijk als team mee aan de slag te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar www.lereninsociaalwerk.nl.

Door wie

lereninsociaalwerk.nl is gemaakt door Sociaal Werk Versterkt en Sociaal Werk werkt! met de input en feedback van 35 sociaal werkers.

Meer informatie

Het programma Sociaal Werk Versterkt zet zich in voor sterk vakmanschap van de sociaal werker. LOC voert samen met partners "Sociaal Werk Versterkt" uit en is verantwoordelijk voor het onderdeel 'Cliëntgedreven werken' (pdf).

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen