Op 23 juni organiseert MIND een uniek event: Last Man Standing. Hierbij gaan maar liefst 250 mensen zo lang mogelijk op een paal staan in het Markermeer. Deze bikkels doen dit omdat achter het oh zo vrolijke masker van veel mensen, heel vaak een wat minder vrolijk verhaal verborgen zit. En dat verhaal hoeft en mag niet verstopt blijven, vindt MIND. Iedereen moet zich realiseren dat zij niet de eerste, niet de laatste en zeker niet de enige zijn met mentale problemen.

Scholenproject 

Stichting MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. MIND wil met Last Man Standing niet alleen openheid stimuleren, maar ook zoveel mogelijk geld ophalen voor de MIND Young Academy (MYA): een scholenproject om psychische problemen bespreekbaar te maken. Peer educators, jongeren die zelf problemen hebben (gehad), gaan in de klas andere jongeren helpen om open te zijn over hun mentale kwetsbaarheid. Les in openheid, hoop, kracht en samenhorigheid.

Geen schaamte meer

Iedereen heeft zijn eigen redenen om mee te doen aan #lastmanstanding. Sylvia staat voor jongeren die zich schamen voor hun problemen. Zelf schaamt ze zicht niet meer voor haar eetprobleem. “Ik sta om voor mezelf op te staan, om me niet te hoeven schamen en te laten zien: dit ben ik.” 

Bekijk het filmpje van Sylvia:

 

Meedoen

Wil jij ook openheid stimuleren? En meehelpen om zoveel mogelijk jongeren een mentaal gezonde jeugd te geven? Meld je dan aan via www.lastmanstanding.nl

Ga je niet staan? Dan ben je uiteraard op 23 juni van harte welkom om de anderen aan te moedigen!

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen