De stap richting een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg is voor veel mensen een grote. Wanneer je deze genomen hebt wordt je helaas niet altijd direct geholpen. Vaak krijg je te maken met een wachtlijst. De wachttijd in de GGZ is voor sommigen een obstakel, soms zelf met vergaande gevolgen. Dit probleem lost zich tot op heden moeilijk op en er is ook geen makkelijke oplossing. Het systeem is ingewikkeld en er is veel onderlinge afhankelijkheid.

Samen een beweging in gang zetten

Daarom willen de patiënten in de GGz samen met jou een beweging in gang zetten. Cliëntenraadsleden van GGZ Delfland organiseren samen met LOC Zeggenschap in zorg een reeks werkconferenties door het hele land. We nodigen je van harte uit voor de eerste gezamenlijke werkconferentie 'De rij voorbij' in Delft op vrijdag 20 oktober van 09:00 tot 13:00 uur. Zie ook het uitgebreide programma (pdf)

Werkconferentie

Het is niet zo dat één partij verantwoordelijk is en in staat is om het probleem van de wachtlijsten op te lossen. Dat moeten we samen doen. Tijdens de werkconferentie gaan we met elkaar in gesprek over dit thema en maken we afspraken over wat we hieraan kunnen doen.

Genodigden

Niemand gelooft dat er geen eenduidige, landelijke oplossing is. Daarom vragen we regionaal via werkconferenties de belanghebbende partijen bij elkaar. Dat zijn: patiënten, behandelaren, bestuurders, gemeenten, zorgverzekeraars. We zullen het ministerie van VWS uitnodigen om te kijken wat zij landelijk kunnen betekenen om de beweging te versterken. De eerste werkconferentie richt zich op de regio’s Haaglanden en Rijnmond. Daarom hebben we de locatie in Delft gekozen.

Vervolg

Op basis van de eerste werkconferentie gaan we samen de reeks verder voortzetten. Friesland zal de volgende regio zijn, daar starten we begin 2018.

Meer informatie?

Wil je meer informatie, meld je dan bij Diana Bron van de cliëntenraad van GGz Delfland of Joep Bartholomeus, coördinator LOC. Zij zijn bereikbaar via: d.bron@ggz-delfland.nl en loc@loc.nl

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen