De meest gastvrije zorginstelling, ziekenhuis en GGZ-instelling van Nederland zijn bekend: Antonius Abt van Surplus Zorg in Terheijden won in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2017 gewonnen. Bernhoven in Uden prolongeert de titel van meest gastvrije ziekenhuis van Nederland. De award in de categorie GGZ gaat naar de locatie Vincentiushof 10 van Vincent van Gogh in Venray.

De winnaars werden op 16 november bekendgemaakt bij de Awards-uitreiking van Gastvrijheidszorg met Sterren, tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrix Theater in Utrecht. 

 Waarderingssysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van cliëntenraad, cliënten/patiënten, medewerkers, vrijwilligers, familieleden en management en daarnaast via bezoeken door externe auditeurs; een onaangekondigd bezoek voor alle deelnemers en bovendien een extra, aangekondigd bezoek voor de genomineerden. Een deskundige jury onder leiding van Jenneke van Veen, voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, bepaalt uiteindelijk wie van de genomineerden tot winnaars worden uitgeroepen.

Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Dit jaar deden ruim 120 verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.

LOC is een van de initiatiefnemers van evenement Gastvrijheidzorg met sterren en gaf tijdens de bijeenkomst meerdere workshops.

Uitslagen

In totaal waren tien verpleeg- en verzorgingshuizen genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards, evenals vijf ziekenhuizen en drie GGZ-locaties. De uitslagen zijn als volgt:

Categorie Verpleging & Verzorging

1. Antonius Abt (Surplus Zorg) in Terheijden

2. De Koperhorst in Amersfoort

3. Valkenhof (Treant Zorggroep) in Emmen

4. Drie Gasthuizen (DrieGasthuizenGroep) in Arnhem

5. De Paasbergen (Treant Zorggroep) in Odoorn

6. De Marke - De Meenthoek (Cordaan) in Huizen

7. Rumah Kita (Zinzia Zorggroep) in Wageningen

8. De Diem (Cordaan) in Diemen

9. Insula Dei (Insula Dei Huize Kohlmann) in Arnhem

10. Berkenheuvel (Ananz) in Geldrop

Categorie Ziekenhuizen

1. Bernhoven in Uden

2. St. Anna Ziekenhuis, locatie Geldrop

3. Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

4. Westfriesgasthuis in Hoorn

5. Ziekenhuislocatie Scheper (Treant Zorggroep) in Emmen

Categorie GGZ

1. Vincentiushof 10 (Vincent van Gogh) in Venray

2. U-center locatie Epen

3. Korsakov Wonen (Vincent van Gogh) in Venray

Sterrengids Gastvrijheidszorg

De resultaten van de audits zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2017, waarvan het eerste exemplaar tijdens de Dag van de Gastvrijheid is uitgereikt aan ActiZ-directeur Wouter van Soest.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg, Zorginstellingen, BoardRoom ZORG en Kwaliteit en veiligheid in Zorg (KiZ). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de partners Albert Heijn, Bidfood, FrieslandCampina, Huuskes, Prominent, Van Hoeckel en Zwanenberg Food Group.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen