De E-Zin & Zorg van september 2017 gaat over 'Blik op de toekomst'. Hoe ziet ons leven eruit over pak 'm beet 20 jaar? Maar dan niet vanuit een robotica-domotica perspectief.... In dit nummer gaat het juist over hoe we dan om zullen gaan met zorg voor onze medemensen. Hoe werken we nu aan waarde-volle zorg voor later?

Waarde-volle verhalen  

In de rubriek Zorginspiratie staan verhalen over burgerinitiatieven en zorgorganisaties die samenwerken met de buurt. Vier betrokkenen vertellen over hoe zij in Austerlitz, Boxtel, Wolvega en Aagtekerke vorm geven aan vernieuwde sociale samenhang, waardoor mensen waardevolle contacten leggen in hun buurt.

Een toezichthouder van Zorgcentra De Betuwe beschrijft in de column 'De confrontatie met mijn beste bedoeling' hoe machteloos het voelde om in de Participatiekliniek een dag lang verpleegd te worden als zogenaamde 85-jarige met dementie. Deze ervaring brengt hem ertoe om vertrouwde aannames tegen het licht te houden. 

De rubriek Praktijkverhalen, de zorg in verandering tekent op hoe een cliënt met het syndroom van down en dementie en zijn familie rust en liefdevolle zorg beleven in een kleine woongroep. 

Over E-Zin &Zorg

Actiz, organisatie voor zorgondernemers geeft het online tijdschrift E-Zin & Zorg vijf keer per jaar uit en LOC draagt er aan bij. Er staan inspiratie- en praktijkverhalen in van zowel cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers als zorgprofessionals en managers.

Daarnaast vermeldt dit tijdschrift informatie over de veranderingen in de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en kraamzorg.

Lees het hele tijdschrift en ook voorgaande edities.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen