Welzijnsorganisatie Buurtplein in Doetinchem werkt met adviesvangers, een methode die mede door LOC werd ontwikkeld. Adviesvangers verzamelden ideeën van inwoners over ondersteuning bij financiële problemen, zodat Buurtplein de dienstverlening verder kan verbeteren. Buurtplein maakte een filmpje dat laat zien wat er gebeurde met de verzamelde ideeën.

Filmpje

Het verzamelen van de ideeën gebeurde via brainstormsessies met onder andere jongvolwassenen, mensen met een inkomensterugval, mensen met een WAO/WIA en hulpverleners. De sessies maken onderdeel uit van het programma Sociaal Werk Versterkt waaraan ook LOC deelneemt. Via dit programma denken in tien gemeenten en regio’s ervaringsdeskundigen mee over uiteenlopende onderwerpen, met als doel bijdragen aan nog sterker sociaal werk.

Dit filmpje laat zien wat het Buurtplein heeft gedaan met de verzamelde ideeën van de Adviesvangers. Bekijk het filmpje...

 

Meer informatie

Nieuwsbericht juni 2018 over Adviesvangers en Sociaal werk versterkt Sociaal werkers leren feedback vragen: Maar wat vindt die inwoner nou van jóu?

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen