Prof. dr. Jim van Os en dr. Alan Ralston, beiden psychiater, organiseren samen met mr. Ab van Eldijk, voorzitter Stichting KDVP privacy en psyche, en ervaringsdeskundigen Inge van de Kerkhof en Judica Berkelaar, een congres in Utrecht over kwaliteit van zorg in de GGZ. Het collectief van zorgverleners VvAA faciliteert en organiseert deze bijeenkomst. Ruben Zelissen levert namens LOC een bijdrage aan deze dag. 

Onvrede

Aanleiding voor het organiseren van deze grootschalige bijeenkomst is de onvrede met de huidige manier van verantwoorden. Op grond van niet-wetenschappelijk bewezen methodieken en definities wordt er gekeken naar, en afgerekend op, geleverde zorg. Dat is pertinent onjuist. Kwaliteit in de GGZ gaat over het creëren van een klimaat waarin hulpverlener en hulpvrager een betekenisvolle en gelijkwaardige ontmoeting kunnen hebben rond kwetsbaarheid. 

Wanneer is het goed?

Experts en ervaringsdeskundigen presenteren hun visie op de definitie van kwaliteit. Vanuit ieders perspectief wordt geschetst wat er onder kwaliteit wordt verstaan. Wanneer is het goed? Hoe blijven we verbeteren? En hoe verantwoorden we geleverde zorg? In de bundeling van alle perspectieven wordt een meervoudig en gelaagd begrip van kwaliteit gepresenteerd. 

Actieplan

Aan het einde van de dag maken we de stand op. Zijn we klaar voor de paradigmashift om anders naar kwaliteit en de verantwoording van kwaliteit te kijken? Het pas uitgebrachte advies van de Raad van Samenleving over anders verantwoorden, dat deze dag wordt gepresenteerd, gaat ons daarbij helpen. We sluiten de dag af met een actieplan. 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 6 juli 2019
  • Tijd: 10.00 - 16.00 uur
  • Locatie: 't Hart, hoofdgebouw van VvAA aan de Orteliuslaan 750 in Utrecht. 
  • Deze bijeenkomst is kosteloos, lunch is inbegrepen

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulier van de VvAA...

Meer informatie

  • De VvAA is een collectief van ruim 123.000 zorgverleners. De VvAA maakt zich sterk voor urgente, zorgbrede issues die zorgverleners afhouden van het uitoefenen van hun vak. Van het behoud van de vrije artsenkeuze tot vermindering van de regeldruk. Website VvAA.
  • Stichting KDVP zet zich in voor het behoud van privacy en vertrouwelijkheid binnen de (geestelijke) gezondheidszorg door het beheer van privacygevoelige informatie geheel bij cliënt en hulpverlener te laten. Website KDVP.
  • Adviesrapport van de Raad van Samenleving over anders verantwoorden, mei 2019.
Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen