Onder alle deelnemers aan Gastvrijheidszorg met Sterren zijn tien verzorgings- en verpleeghuizen, vijf ziekenhuizen en drie GGZ-instellingen genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards 2017. De winnaars worden op 16 november 2017 bekendgemaakt tijdens de Dag van de Gastvrijheid.

Ruim 120 zorglocaties hebben in 2017 deelgenomen aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De genomineerden in de drie categorieën zijn:

Categorie Verpleging & Verzorging

De 10 genomineerden in de categorie Verpleging & Verzorging in alfabetische volgorde:

Antonius Abt (Surplus Zorg) in Terheijden
Berkenheuvel (Ananz) in Geldrop
De Diem (Cordaan) in Diemen
Drie Gasthuizen (DrieGasthuizenGroep) in Arnhem
Insula Dei (Insula Dei Huize Kohlmann) in Arnhem
D
e Koperhorst in Amersfoort
De Marke - De Meenthoek (Cordaan) in Huizen
De Paasbergen (Treant Zorggroep) in Odoorn
Rumah Kita (Zinzia) in Wageningen
Valkenhof (Treant Zorggroep) in Emmen

Categorie Ziekenhuizen

De 5 genomineerden in de categorie Ziekenhuizen in alfabetische volgorde:

Bernhoven in Uden
Groene Hart Ziekenhuis in Gouda
St. Anna Ziekenhuis, locatie Geldrop (St. Anna Zorggroep)
Westfriesgasthuis in Hoorn
Ziekenhuislocatie Scheper (Treant Zorggroep) in Emmen

Categorie GGZ

De 3 genomineerden in de categorie GGZ in alfabetische volgorde:

Korsakov Wonen (Vincent van Gogh) in Venray
U-center in Epen
Vincentiushof 10 (Vincent van Gogh) in Venray

Gastvrijheidszorg met Sterren

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van leven in de zorg. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via een bezoek door een externe auditeur. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Op basis van de scores uit de online audits en de uitkomsten van het mysterybezoek door de auditeur worden de genomineerden vastgesteld.

Uitreiking Gastvrijheidszorg Awards 2017

De genomineerden krijgen de komende maanden een extra bezoek door twee auditeurs. Hun bevindingen, in combinatie met de eerdere interne en externe audits én eindbeoordeling door een deskundige jury, leiden tot de uiteindelijke score die in maximaal vijf sterren wordt uitgedrukt. De winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2017 worden op 16 november 2017 bekendgemaakt tijdens de Dag van de Gastvrijheid in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit gebeurt door Jenneke van Veen, juryvoorzitter en voormalig hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Op de Dag van de Gastvrijheid, georganiseerd door Gastvrije Zorg en WijGastvrij, vindt bovendien de uitreiking van het eerste exemplaar van de Sterrengids 2017 plaats.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg, Zorginstellingen, BoardRoom ZORG en Kwaliteit en veiligheid in Zorg (KiZ).

Lees hier meer over de winnaars van de Awards in 2016. En over het belang van aandacht voor gastvrijheid, en waarom LOC daar al jaren aan bijdraagt vanuit haar visie op waarde-volle zorg.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen