Vanuit het project Jeugdhulp doen we samen, waar LOC als partner onderdeel van uitmaakt, onderzoeken we op een aantal thema’s hoe het gesteld is met de jeugdhulp. Dit keer is het thema ‘toegang tot jeugdhulp’: hoe ervaren jongeren en ouders de toegang tot de jeugdhulp?

Vragenlijst voor jongeren en ouders
Daarom zetten we een vragenlijst uit onder jongeren die jeugdhulp krijgen en hun ouders. Dus ben je of ken je een jongere of een (pleeg)ouder die te maken heeft met jeugdhulp? Dan stellen we je medewerking bij het invullen van deze vragenlijst erg op prijs. Het zijn 13 stellingen en het vraagt een kleine 10 minuten van je tijd. De vragenlijst kun je tot 1 april 2019 invullen.

Uitkomsten helpen verbeteren
De resultaten van deze vragenlijst verwerken we in een notitie, die we bespreken met beleidsmakers van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Daarmee overleggen we vervolgens hoe we samen de jeugdhulp kunnen verbeteren.

Waarom het project 'Jeugdhulp doen we samen'?
In 2018 en 2019 werkt een aantal cliëntenorganisaties samen in het project 'Jeugdhulp doen we samen'. Naast dat we knelpunten in de jeugdhulp onderzoeken aan de hand van thematische vragenlijsten, willen we met dit project de volgende resultaten bereiken: 

  1. De regionale en lokale participatie van jongeren en ouders in de diverse gemeenten versterken en verder ontwikkelen, doordat de betrokken organisaties hun krachten bundelen en hun expertise delen;
  2. Kennis over succesvolle vormen van cliëntenparticipatie ‘jeugd’ in de jeugdhulp verzamelen. Op basis hiervan stellen we een toolkit (of een andere vorm) samen die gaat helpen bij de verdere implementatie van lokale en regionale cliëntenparticipatie ‘jeugd’.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen