Ouders die zaken moeten regelen op het gebied van zorg en wonen, werk, inkomen en/of onderwijs, zien regelmatig door de bomen het bos niet meer. Daarom kunnen zij gebruikmaken van onafhankelijke cliëntondersteuning. Bijvoorbeeld bij het regelen van zorg op school, of bij het opstellen van een familiegroepsplan.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Kennisnetwerk jeugd en ouders, 'partner in de jeugdhulp', ontwikkelde daarom deze informatiefolder voor ouders. In deze folder kunt u lezen wat onafhankelijke cliëntondersteuning inhoudt, waar u recht op hebt, en voor welke zaken u er gebruik van kunt maken. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met LOC, zoals in de folder staat aangegeven.

Kennisnetwerk jeugd en ouders

Het kennisnetwerk jeugd en ouders bestaat uit vertegenwoordigers van landelijke en regionale organisaties van jeugdigen, ouders en cliënten waaronder LOC Zeggenschap in zorg. Het netwerk zet zich in voor ontwikkeling en verspreiding van kennis over duurzame participatie. Dit gebeurt met ondersteuning van het Nederlands Jeugdinstituut en Stichting Alexander.

Download hier de informatiefolder.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen