Marie-Antoinette Bäckes, Joep Bartholomeus en Marthijn Laterveer van waren gisteren in de studio van People Power FM. In de verpleeghuissector wordt gewerkt aan mensgerichte zorg. Van regels naar relaties is het credo. Maar er is een beweging waarbij dit radicaal aangepakt wordt. Een beweging met de toepasselijke naam Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. People Power FM ging met de initiatiefnemers en coördinatoren van deze beweging in gesprek: Marie-Antoinette Bäckes, Joep Bartholomeus en Marthijn Laterveer.

Hoe Radicaal vernieuwen bijdraagt aan mensgerichte zorg

In gesprek met hen bespreken de hosts van de radioshow waarom mensgerichte zorg zo belangrijk is en hoe Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg daar aan bijdraagt. Yolanda Stil is aanwezig als co-host om de verdieping verder op te zoeken en Doekes verzorgt een column over Blockchain toepassingen in de ouderenzorg. Luister hieronder naar de uitzending met muziek.

Wil je weten hoe je de podcast op je iPhone, Android, Computer of SONOS krijgt, klik dan hier voor de handleiding van People Power FM.

People Power FM

Op de website omschrijft de maker van de radioshow zich zo:

Elke organisatie bestaat uit mensen. Mensen maken of breken de organisatie. Door mensgericht te organiseren is het mogelijk om duurzame successen te boeken. Betere prestaties voor de organisatie en gelukkige mensen, iedereen wint! Maar hoe doe je dat als leider, ondernemer of professional? Hoe zorg jij ervoor dat jij de kracht van jouw mensen ontketent? Hoe zorg jij voor People Power?
People Power vertelt over mensgericht organiseren door het wekelijkse radioprogramma, boeken en lezingen. Daarnaast begeleiden wij groepen mensen om samen te werken aan mensgericht organiseren.

Meer over Radicale vernieuwing

Laatste ontwikkelingen, bijeenkomsten, publicaties, deelnemers en meer vind je op www.radicalevernieuwing.nl

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Reacties

  • Mooie uitzending met bevlogen mensen!

Deze reactie is verwijderd

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen