In januari 2016 organiseert LOC 5 inspirerende bijeenkomsten over de belangwekkende thema's: vrijheid, veiligheid en levensvragen.

Aandacht voor iemands levensverhaal, en onderliggende levensvragen, is essentieel ook in de zorg. Voorbeelden van levensvragen, met name ook van mensen die afhankelijk zijn van zorg, kunnen zijn: Wat kleurt mijn dag? Maar ook: voor wie of wat heb ik (nog) betekenis?

Iedereen is anders

Als je zorg en ondersteuning nodig hebt, dan kan dat gevolgen hebben voor je gevoel van vrijheid en veiligheid. Iedereen is anders en daarmee verschilt de beleving van vrijheid en veiligheid ook van persoon tot persoon. We moeten in de zorg kunnen aansluiten op die verschillen. Dat geldt voor mensen die zorg ontvangen, maar ook voor mensen die zorg verlenen.

We zullen steeds het gesprek moeten blijven voeren over wat vrijheid en veiligheid voor iemand inhoudt. Is iemands grootste hobby wandelen of juist lezen, dan heb je over 'vrijheid en veiligheid' een heel ander gesprek.

Hoe ga je in gesprek?

Grote vraag is steeds: hoe ga je in gesprek met cliënten, naasten en professionals over deze thema’s? LOC heeft samen met cliëntenraden en vrijwilligers aan deze thema’s gewerkt. Op een inspirerende manier zullen ze tijdens de bijeenkomsten worden belicht.

Praktische info bijeenkomsten

Wilt u meer weten? Wilt u uitwisselen met andere raden? Wilt u meepraten over de kwaliteitsstandaard levensvragen? Kom dan naar de regionale bijeenkomsten op:

  • donderdag 14 januari 10.00 tot 13.00 uur daarna een lunch De Nieuwe Kolk, Assen
  • donderdag 21 januari 10.00 tot 13.00 uur daarna een (werk)lunch Meriant, Anna Schotanus Heerenveen
  • woensdag 27 januari 13.00 tot 16.00 uur daarna een drankje Zorgcentrum de Eghte in Echt
  • vrijdag 29 januari 13.00 tot 16.00 uur daarna een drankje Vergader- en Congrescentrum De Stenge, Heinkenszand


Extra: werklunch over de kwaliteitsstandaard

Op 21 januari is er een speciale werklunch om samen met Christien Begemann, projectleider kwaliteitsstandaard levensvragen van kenniscentrum Vilans, te praten over deze standaard in de langdurige zorg voor ouderen. Wat vindt u ervan? Heeft u vragen? Heeft u opmerkingen?
Aan deze werklunch kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. U kunt zich daarvoor apart aanmelden.

Aanmelden

U kunt zich meteen aanmelden via dit formulier. Bellen mag ook, via: (030) 284 32 00

Nog vragen?

Heeft u nog vragen of iets anders? Dan kunt u contact opnemen met Lena Hillenga: l.hillenga@loc.nl of (06) 17 67 48 98.

Tot slot

We laten u zeker niet met lege handen weg gaan…, dus kom naar één van de bijeenkomsten en laat u inspireren!

Voorproefje

U kunt nu vast de korte film bekijken die van dit project werd gemaakt. Daarin vertellen verschillende mensen binnen Accolade Zorggroep waar LOC aan deze thema's werkte over hun ervaringen:

  • Waarom vinden medewerkers het belangrijk om in de zorg over deze thema's te praten?
  • Wat betekent het volgens de directie voor de zorgorganisatie als je  écht serieus neemt wat cliënten nodig hebben als het gaat om hun gevoel van vrijheid en veiligheid?
  • Hoe ervaren cliënten en leden van de cliëntenraad het als die aandacht er echt is?

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen