Sociaal werkers staan midden in de samenleving en komen veel verschillende individuele en collectieve (hulp)vragen tegen. Door hun netwerken in de wijk weten ze welke hulp, aanpakken en activiteiten er al zijn. Daar sluiten ze bij aan. En samen met inwoners en cliënten onderzoeken ze wat nodig is en bedenken ze nieuwe aanpakken of verbeteren ze bestaande hulp. Het programma Sociaal Werk Versterkt maakte onlangs een filmpje en een participatiewaaier met inspirerende participatievormen voor sociaal werkers. 

Filmpje met 10 inspirerende participatievormen

In het filmpje "Leren van inwoners", worden 10 inspirerende particpatievormen en de Adviesvangersmethode onder de aandacht gebracht. 

Adviesvangers

Met de methode "Adviesvangers" kijken sociaal werkers samen met inwoners naar wat echt werkt en wat (nog) beter kan. In de flyer Adviesvangers (pdf) lees je hierover meer. LOC werkte samen met andere organisaties aan de ontwikkeling van de methode "Adviesvangers". Zie ook:

Participatiewaaier

In de brochure ‘Participatiewaaier. Inwoners betrekken bij sociaal werk: zo doe je dat!’ (pdf) staan 10 goede methoden om inwoners te informeren, te raadplegen en om samen aan de slag te gaan. 

Movisie koos de methoden samen met het programma Sociaal Werk Versterkt, LOC Zeggenschap in zorg, diverse sociaal werkers en ervaringsdeskundigen.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen