Op donderdag 13 juni voert de Tweede Kamer een debat over de jeugdhulp. In een brief aan de Tweede Kamer geeft LOC namens jongeren, ouders en cliëntenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming enkele punten mee voor dit debat.

Hieronder staan de drie onderwerpen die LOC in de brief aan de orde stelt. Voor een uitgebreide toelichting zie de brief LOC algemeen overleg jeugdhulp 13 juni 2019 (pdf)

1 Leeftijdsgrens Jeugdhulpplicht omhoog naar 21 jaar

LOC vraagt aan de Tweede Kamer om de ministers De Jonge en Dekker te verzoeken om met een voorstel te komen om de leeftijdsgrens voor het ontvangen van jeugdhulp te verhogen van 18 naar 21 jaar.

Bekijk het filmpje om de jongeren zelf aan het woord te horen over dit thema:

2 Volwaardig betrekken van kinderen, jongeren en ouders bij beleid en uitvoering

LOC vraagt aan de Tweede Kamer om ministers De Jonge en Dekker te verzoeken om met een voorstel te komen dat de waardevolle participatie van jongeren en ouders in jeugdbeleid versterkt en borgt.

3 Waardevolle zorg

In de rapporten, onderzoeken en adviezen die centraal staan tijdens dit algemeen overleg signaleren wij de tendens om de jeugdhulp te organiseren en te verbeteren vanuit een grote aandacht voor de systemen en de regelgeving rondom de jeugdhulp. Voor kinderen, jongeren en ouders die te maken hebben met de jeugdhulp zijn echter de persoonlijke relaties die zij aangaan met hun professionals het allerbelangrijkste.

Wij zouden graag zien dat bij het spreken over het vormgeven van de jeugdhulp de aandacht voor relaties en het werken aan het verbeteren van wederzijds vertrouwen telkens weer als vertrekpunt wordt genomen.

>> brief LOC algemeen overleg jeugdhulp 13 juni 2019 (pdf)

>> meer informatie over het algemeen overleg jeugdhulp

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen