De methodiek ´Houvast´ biedt ouders en jeugdhulpverleners allerlei ingangen om de samenwerking met elkaar te versterken. De cliëntenorganisatie De Noodkreet heeft de methodiek samen met cliënten ontwikkeld. En nu is er ook onderzoek gedaan naar wat er te leren valt van deze werkwijze in de praktijk. In het magazine over dat onderzoek, gedaan door de Tilburgse universiteit, wordt verslag gedaan van de resultaten. De titel van het onderzoek Met kracht meer verbinding verklapt al een hoop over het effect die de methodiek kan hebben op de versterking van de samenwerking tussen ouders en professionals.
______________
Interview Tina Bakker (LOC)
Ook is er in het magazine een interview te vinden met Tina Bakker (p.47-48) die bij LOC actief is in verschillende jeugdhulp-projecten. Zij was vanuit LOC ook betrokken bij dit onderzoeksproject. In het interview vertelt zij onder meer hoeveel kracht er vaak zit in het halen van kleine en concrete doelen, waar gezinnen elke dag mee te maken hebben. En ze geeft daarbij aan: "In de jeugdzorg zijn we zo gewend aan het opstellen van een plan van aanpak. Houvast heeft veel meer raakvlakken met wensen, behoeften, waarden, normen en drijfveren, dat ligt op een ander terrein en dat is het stuk wat in de jeugdzorg naar mijn idee minder aan bod komt. Bovendien: de woorden in Houvast zijn de woorden van ouders!"

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen