Een gemeente of organisatie heeft de vraag: hoe betrek je jongeren op een makkelijke en leuke manier bij het maken van plannen? En hoe weet je wat zij willen? LOC ontwikkelde vanuit haar visie op zorg voor jeugd samen met jongeren en Kuseema (communicatiebureau gespecialiseerd in jongerenparticipatie) het project 'Adviesvangers'.

Met dit project krijgt de gemeente of organisatie eigen jongerenadviseurs: de 'Adviesvangers'. Via een creatieve werkvorm dagen de adviesvangers hun leeftijdsgenoten uit om mee te denken, ideeën aan te dragen of hun mening te geven over vragen van een gemeente of organisatie. Geïnteresseerden kunnen aanhaken en jongeren aanmelden voor trainingen.

Open trainingen na de zomer

Op veler verzoek organiseren Kuseema en LOC in september en oktober nieuwe bijeenkomsten waarin jongeren getraind worden om zelfstandig andere jongeren te kunnen betrekken:

  • Zaterdag 19 september in ‘s Hertogenbosch van 10.30 tot 16.30 uur

  • Zaterdag 31 oktober in Utrecht van 10.30 tot 16.30 uur

Resultaten van de training zijn onder andere: een concreet advies op basis van wat de jongeren zelf belangrijk vinden, directe jongerenparticipatie en betrokkenheid van die jongeren bij de organisatie of gemeente en elkaar.

Naast de open trainingen zijn er meer mogelijkheden om Adviesvangers in te zetten. Nieuwsgierig? Neem dan contact op via de gegevens in het document onderaan dit bericht.

Voor jongeren, door jongeren

In onderstaande filmpje kun je zien hoe adviesvangers werkt en wat jongeren ervan vinden. De korte versie (1 minuut) is hier te bekijken. Of lees hier de reacties van volwassenen betrokkenen bij jeugdparticipatie.

Meer informatie en aanmelden

Lees verder in dit document.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen