Als je een verpleeghuis kiest voor een dierbare, wil je weten of deze organisatie goede kwaliteit van zorg levert en locaties met elkaar kunnen vergelijken.

Website Kiesbeter.nl

Deze keuze-informatie over de kwaliteit van zorg staat sinds 20 september op de website KiesBeter.nl. Dit is de publiekssite van Zorginstituut Nederland met informatie over goede kwaliteit van zorg. Alle bijna 1900 organisaties in de verpleeghuiszorg leverden gegevens aan over de kwaliteit die zij bieden.

Keuze-informatie

LOC vindt dit een belangrijke nieuwe stap voor de verpleeghuissector. Mensen krijgen via de website informatie die helpt bij het maken van een keuze voor een verpleeghuis.

Welke keuze-informatie kun je bijvoorbeeld vinden op Kiesbeter.nl?

  • Of cliënten het verpleeghuis waar ze verblijven ook bij anderen aanbevelen.
  • Gegevens over vrijheidsbeperking en andere veiligheidsthema’s.

Bijdrage LOC

LOC leverde een bijdrage aan de tot standkoming van de keuzeinformatie. Het aanleveren van informatie over kwaliteit en veiligheid maakt onderdeel uit van vernieuwing van de verpleeghuissector.

Deze vernieuwing krijgt ondersteuning van het verbeterprogramma Waardigheid en trots. LOC neemt deel aan de Taskforce van dit programma. De andere deelnemers aan zijn: Actiz, BTN, LOC, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN, Verenso, IGZ, VWS, ZN en Zorginstituut Nederland.

Meer informatie

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen