De leergang voor ondersteuners is inmiddels een begrip geworden. Na de succesvolle leergangen in 2016, 2017 en 2018, organiseren we in het najaar van 2019 weer een nieuwe leergang. De leergang bestaat uit vier bijeenkomsten die samen een geheel vormen. Lees meer over de inhoud van het programma verderop in dit bericht. Het definitieve programma maken we vóór de zomer van 2019 bekend. Wanneer er actuele relevante ontwikkelingen zijn, voegen we die toe aan het programma.


Leergang 2019

De leergang bestaat uit vier bijeenkomsten die samen een geheel vormen. Je kan je alleen aanmelden voor de gehele leergang. Als er plekken over zijn, dan is het mogelijk losse bijeenkomsten te volgen. Heb je die voorkeur, geef dat even aan.

  1. De eerste bijeenkomst richt zich op: organiseren, administreren, basishouding, rol/positie en de achterban
  2. De tweede bijeenkomst ligt het accent op: wet- en regelgeving (rechten van de cliëntenraad en rechten van cliënten)
  3. De derde bijeenkomst focussen we meer op: coachen van de cliëntenraad en het medezeggenschapsproces
  4. De vierde bijeenkomst richt zich op het ontwikkelen van strategie. Denk aan interne/externe contacten, de relatie tot de zorgaanbieder, waardevolle zorg en de visie van de cliëntenraad.

Ondersteuners uit verschillende sectoren volgen gezamenlijk de leergang. Dit kan tot nieuwe perspectieven leiden en de aanpak om tot oplossingen te komen is steeds dezelfde, ook al werk je in een andere sector.

Mocht een hele grote groep vanuit een specifieke sector zich aanmelden, dan kijken we tegen die tijd of we de groep splitsen.

Data, locatie en prijzen

De bijeenkomsten zijn gepland op de volgende dagen:

Bijeenkomst 1       5 september van 10.00-16.00 uur 

Bijeenkomst 2       3 oktober van 10.00-16.00 uur

Bijeenkomst 3       31 oktober van 10.00-16.00 uur

Bijeenkomst 4       28 november van 10.00-16.00 uur 

De prijs per bijeenkomst is 395 euro. Schrijft u zich in vóór 1 augustus, dan krijgt u 10% korting. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.  

De leergang vindt plaats bij LOC te Utrecht.

Wmcz 2018 

De leergang is voor nieuwe/beginnende (en soms ook) gevorderde ondersteuners. De Wmcz 2018 is de basiswet voor cliëntenraden en zal daarom ook behandeld worden. 
 

Meer informatie

Lees ook de ervaring van een ondersteuner met de leergang in dit korte artikel. Voor meer informatie over de leergang kunt u contact opnemen met Joep Bartholomeus, coördinator LOC, via loc@loc.nl of 030 284 32 00. Hij kan u tevens informeren wat LOC nog meer voor ondersteuners van cliëntenraden doet.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen