Hoe lobby je bij gemeenten voor meer aandacht voor levensvragen? Hoe zorg je voor meer aandacht voor initiatieven? Het Platform Regionale Initiatieven Levensvragen (PRIL) komt op maandag 11 september 2017 bijeen om deze vragen te bespreken. 

Wat is PRIL

PRIL is een platform van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen en bedoeld voor organisaties en personen die bezig zijn met nieuwe initiatieven om ouderen te ondersteunen bij levensvragen. Hier kunnen pioniers van elkaar leren, elkaar stimuleren, samen vraagstukken uitwerken en netwerken vormen. Lees meer over PRIL en bekijk het overzicht van 35 regionale initiatieven.

Voor wie

Ben je aangesloten bij PRIL of wil je je aansluiten of ben je geïnteresseerd in dit thema? Kom naar een middag vol voorbeelden van goede acties, tips om invloed uit te oefenen en voor goede gesprekken met andere organisaties. 

Programma

Het thema voor deze middag is de lobby naar en beïnvloeding van lokale gemeenten als het gaat om de aandacht voor levensvragen en initiatieven die daaromtrent ondernomen worden, zowel vanuit vrijgevestigd geestelijk verzorgers als via de lijn van de welzijnsorganisaties.

Nienke Kuyvenhoven van Sociaal Werk Nederland geeft informatie over de wijze waarop ze de aandacht voor zingeving op de agenda heeft gezet. Ook vertelt ze over hoe ze lobbyt en beïnvloeding gebruikt om zo aandacht voor levensvragen bij gemeenten te vergroten.

Deze middag maken we ook kennis met een nieuw initiatief in Leiden. Consulente Katja Beerman en secretaris van de stichting Martine Wassenaar vertellen hoe de Stichting lobbyde voor succesvolle financiering voor het Netwerk Levensvragen Leiden. 

Het Netwerk Levensvragen Leiden(NLL) wil mensen opvangen die behoefte hebben aan geestelijke zorg of ondersteuning. Veel mensen maken ingrijpende dingen mee waarover ze graag eens willen doorpraten. Anderen verlenen hulp, bijvoorbeeld als mantelzorger, maar hebben zelf soms ook iemand nodig die naar hen luistert.

De middag duurt van 13.30 - 16.30u en vindt plaats bij De Hofclub te Woerden. Meer informatie en aanmelden.

Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is een samenwerkingsverband van kernpartners: ActiZ, Agora, Humanistisch Verbond, KBO-PCOB, LOC Zeggenschap in zorg, Reliëf, Sociaal Werk Nederland, Vereniging Het Zonnehuis en Vilans. LOC vindt het vanuit haar visie op waarde-volle zorg essentieel dat er in de zorg aandacht is voor de levensvragen, die mensen hebben. Alleen zo kun je achterhalen wat voor iemand echt van belang is in zijn leven. En hoe je daaraan dienstbaar bent met de zorg die je levert.

Workshops en trainingen Levensvragen

Het netwerk organiseert via 'de trainingswinkel' themabijeenkomsten, interactieve workshops en trainingen voor beroepskrachten, vrijwilligers en mantelzorgers. De trainingen worden voor elke organisatie op maat gemaakt. Ervaren trainers staan garant voor deskundige en inspirerende begeleiding. 

Meer weten over levensvragen

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen