We weten allemaal dat bewegen om allerlei redenen goed is. Toch wordt er in zorginstellingen vaak te weinig aan beweging gedaan. Hoe wordt bewegen écht een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven van cliënten? Om op die vraag antwoord te geven biedt LOC - samen met het NISBFonds Sluyterman van Loo en DAZ - 20 zorgorganisaties de mogelijkheid om hieraan te werken. Organisaties die mee willen doen, kunnen op onder meer deze ondersteuning rekenen:

- een quickscan (hoe staat het ervoor met de aandacht voor bewegen in de zorg?)
- een bijeenkomst waar - op basis van de quickscan - de contouren voor een plan van aanpak komen vast te staan;
- coaching bij het maken van uitvoeringsplannen en inrichten van werkgroepen die met deelthema's aan de slag zullen gaan;
- training van alle deelnemers aan de werkgroepen;
- na 6 maanden een evaluatie, bijstellen van plannen en verdere voortgang onder begeleiding van een externe coach;
- de 20 organisaties zullen elkaar tussentijds ook treffen ter lering en inspiratie.

Meer informatie staat in deze flyer. Wilt u zich via LOC aanmelden dan kan dat heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar Lena Hillenga: l.hillenga@loc.nl

Waardevolle preventiezorg

LOC nodigt cliënten(raden), medewerkers en directies van harte uit om mee te doen aan het traject. Vanuit haar visie op 'waarde-volle zorg' ziet ze beweging niet alleen als een belangrijke tijdsbesteding voor mensen die graag willen bewegen, maar daar nu niet optimaal de kans toe krijgen. Maar doordat bewegen bijdraagt aan zowel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen, is het een belangrijk middel bij vertragen en voorkomen van aandoeningen. Waarde-volle zorg gaat immers vooral ook over werken aan gezondheid - en dus levenskwaliteit - in plaats van vooral bestrijden van ziekte zoals in het huidige zorgsysteem nog het geval is.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

  • Ook deze oproep heb ik gedeeld op de andere handen community om ook onder medewerkers in de zorg meer gehoor te geven aan deze oproep. Deze mogelijkheid moet zo breed mogelijk uitgezet worden dat zoveel mogelijk mensen er baat van kunnen hebben. Een waardevolle kans! Lees hier wat daar staat.

Deze reactie is verwijderd

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen