LOC en het BreinCollectief van Anneke van der Plaats en Erica van de Veerdonk organiseren in april 2018 op drie verschillende locaties in het land - Wijchen, Leiden en Assen -  bijeenkomsten voor cliëntenraden met als thema:  Een juiste omgeving voor zorg bij dementie.
 
In het programma krijgen cliëntenraden handvatten aangereikt over betrokkenheid bij bouw, in het bijzonder voor dementerenden, op basis van de Breinomgevingsmethodiek (BOM). Naast inleidingen is er volop gelegenheid voor discussie en uitwisseling.

Programma

11.00 - 13.00 uur: LOC-visie Waarde-volle zorg / Kwaliteit van zorg / Ontwikkelingen omtrent bouw voor dementerenden en de rol van cliëntenraden / (wettelijke) mogelijkheden en praktijkervaringen met medewerking van de LOC-bouwpool

13.00 - 14.00 uur: Lunch

14.00 - 16.00 uur:  Breincollectief over de breinomgevingsmethodiek (BOM); de invloed van de omgeving op gedrag en welzijn van mensen met dementie. Wat zijn nieuwe inzichten? Wat zijn wensen en mogelijkheden van cliëntenraden om hiermee aan de slag te gaan?

 
Data en locaties 2018

 • Vrijdag 6 april: Luciver, Leemweg 134 te Wijchen
 • Dinsdag 17 april: Lorentzhof, Lorentzhof 1 te Leiden
 • Maandag 30 april: Bibliotheek Assen, Weiersstraat 1 E te Assen
Aanmelden
 
Inschrijven kan voor één dagdeel of voor de gehele dag. Meld je aan via de knop hieronder:
 
 
 
 
 
 
Meer informatie

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Reacties

 • Beste mensen,

  Gisteren (16.01) heb ik, telefonisch, voor de CR De Stelp Ameland vier personen opgegeven voor de LOC-bijeenkomst "Een juiste omgeving voor zorg bij dementie' op 30 april in Assen. Ik zou daar graag zeven personen van willen maken. Meer worden het er overigens niet, het is de gehele raad.

  Met vriendelijke groet,

   

  Eveline Stuffers, vz

  • Beste mevrouw Stuffers,

   Dank voor uw bericht. Fijn dat uw raad geïnteresseerd is. We zullen nog contact met u opnemen.

   Mocht u vragen hebben, neem dan graag contact op met de LOC-vraagbaak via tel. (030) 2843200 of mail naar vraagbaak@loc.nl.

    

   Vriendelijke groet,

    

   José Broers

   adviseur

Deze reactie is verwijderd

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen