LOC Zeggenschap in zorg organiseert in het voorjaar 2019 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden. Zowel een cursus voor de sector Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) als de sector Ouderenzorg & Thuiszorg (VVT).

Cursusdagen

LOC organiseert voor zowel de GGz als de VVT een cursus. Tijdens cursusdag 1 en 2 gaat het over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Na ongeveer twee maanden is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Het is mogelijk om voor één, twee of drie dagen in te schrijven. Trainers en adviseurs, verbonden aan LOC, José Broers, Karst IJszinga en Theo van Ooi, begeleiden de cursusdagen.

GGz data en locatie

De LOC-cursussen voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de GGZ zijn gepland op de volgende data:

  • Cursusdag 1: woensdag 6 februari 2019 (GGz) - Thema: De visie van de cliëntenraad en de functie van voorzitter cliëntenraad
  • Cursusdag 2: woensdag 27 maart 2019 (GGz) - Thema: Aspecten van vergaderen; motiveren van leden; samenwerking met de ondersteuner
  • Terugkomdag: woensdag 15 mei 2019 (GGz) - Thema: Uitwisseling ervaringen in de praktijk. Met elkaar in gesprek over omgaan met dynamiek in de cliëntenraad en het effectief presenteren van standpunten van de cliëntenraad.

Locatie: LOC, Hof van Transwijk 2, 2526 XB Utrecht
Tijd: 11.00 - 12.30 uur / lunch / 13.30 - 15.00 uur

Ouderenzorg & Thuiszorg (VVT) data en locatie

De LOC-cursussen voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden in de VVT zijn gepland op de volgende data:

  • Cursusdag 1: zaterdag 2 februari 2019- Thema: De visie van de cliëntenraad en de functie van voorzitter cliëntenraad.
  • Cursusdag 2: zaterdag 23 maart 2019 - Thema: Aspecten van vergaderen; motiveren van leden; samenwerking met de ondersteuner
  • Terugkomdag: zaterdag 18 mei 2019 - Thema: Uitwisseling ervaringen in de praktijk. Met elkaar in gesprek over omgaan met dynamiek in de cliëntenraad en het effectief presenteren van standpunten van de cliëntenraad.

Locatie: LOC, Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht
Tijd: 11.00 - 12.30 uur / lunch / 13.30 - 15.00 uur

Voor meer informatie zie ook de LOC-brochure "Voorzitter cliëntenraad" (pdf – alleen voor leden)

Aanmelding en kosten

Voor voorzitters en vice-voorzitters van cliëntenraden die zijn aangesloten bij LOC zijn er géén kosten verbonden aan deelname aan de cursusdag(en). Niet-leden betalen € 195,00 p.p. per cursusdag. Bij inschrijving voor drie dagen bedragen de kosten in totaal € 495,00 p.p.

Het minimum aantal deelnemers is tien. U kunt zich aanmelden tot 21 januari 2019. In week 4 / 2019 krijgt u bericht of de cursus doorgaat of niet. Als de cursus doorgaat en u meldt zich niet af voor 30 januari 2019, dan brengt LOC € 50,- p.p. per aangemelde cursusdag in rekening.

Voor deelname aan de cursusdagen kunt u zich aanmelden via de knop hieronder:

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus of om mogelijkheden te bespreken voor een cursus op maat voor voorzitters van lokale cliëntenraden binnen één organisatie, kunt u contact opnemen met de LOC Vraagbaak: e-mail: vraagbaak@loc.nl of telefoon: 030 284 3200 

Overige cursussen: LOC organiseert in januari en februari 2019 extra cursussen over de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018).

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen