Vandaag verscheen deze oproep in verschillende dagbladen waaronder de Volkskrant:

LOC staat in het rechter rijtje want we dragen de volkspetitie 'Red de zorg' een warm hart toe.  

Waarom deze petititie?

LOC zet zich namelijk al jaren in voor verschillende van de onderwerpen waar de petitie zich hard voor maakt. De tekst van de petitie luidt:

De zorg is van ons allemaal, van jong tot oud. Van de zorg wordt steeds meer een markt gemaakt, waar de centen boven de kwaliteit gaan. Werknemers in de zorg kunnen hun werk steeds minder goed doen. De kosten in de zorg kunnen gedrukt worden door de bureaucratie aan te pakken, door een eind te maken aan de macht en winsten van zorgverzekeraars, door te stoppen met absurde beloningen aan de top en door de professionals van de werkvloer weer aan het roer te zetten. Maar deze regering ziet de zorg als een probleem. Zorg is echter een oplossing. En een vak! Cliënten en patiënten moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben. 

Daarom willen wij:

1.    Geen bezuinigingen op de zorg en ondersteuning thuis;
2.    Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, we stellen paal en perk aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
3.    Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
4.    Werken in de zorg is een vak. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen;
5.    Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.

Ben je het hier ook mee eens dan kun je hier de petitie ondertekenen. Onder dit bericht kun je ook een reactie achter laten, en zo met anderen over dit onderwerp van gedachten wisselen.

Presentatie aan politiek Den Haag

De petitie is inmiddels door 143.638 mensen ondertekend. Naast alle mensen en maatschappelijke organisaties die dit hebben gedaan, zijn de afgelopen tijd door veel mensen door het land voorbeelden verzameld van hoe het mis gaat in de zorg. Vakbond FNV presenteert dit alles vandaag aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Meer hierover kun je ook via deze nieuwspagina van FNV vinden. Net  als informatie over hoe je mee kunt doen aan verdere acties die op dit gebied door het hele land heen georganiseerd worden.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen