De LOC-Bouwpool organiseert samen met het Breincollectief voor cliëntenraden informatieve en interactieve bijeenkomsten over de invloed van de omgeving op mensen met dementie. En over adviesmogelijkheden van cliëntenraden bij nieuw- en verbouw.

Brein-Omgeving Methodiek

Erica van de Veerdonk van het Breincollectief geeft uitleg over de Brein-Omgeving Methodiek van dr. Anneke van der Plaats  en Jan Meerpoel en Willem Spijker van de LOC-Bouwpool verzorgen inspirerende inleidingen. Het programma biedt volop gelegenheid voor discussie en uitwisseling. De bijeenkomsten vindt plaats op 21 mei in Apeldoorn en op 5 november in de omgeving van Tilburg.

Programma

11.00 - 13.00 uur - Ochtendprogramma 

Welkom door José Broers, adviseur LOC 

Thema: De invloed van de omgeving op gedrag en welzijn van mensen met dementie

Gastspreker: Erica van de Veerdonk van het Breincollectief. U krijgt uitleg over de Brein-Omgeving Methodiek, ontwikkeld door dr. Anneke van der Plaats, en u krijgt inzicht in de drie pijlers waarop een gunstige omgeving voor mensen met dementie rust:

  • de fysieke omgeving (bouw en inrichting),
  • de werkende leefprocessen en de
  • tijdsbesteding.

Ook krijgt u tips en adviezen om vanuit het perspectief van de cliëntenraad te adviseren over een woon- en leefomgeving voor mensen met dementie, waarbij zij zich veilig voelen en minder onbegrepen gedrag vertonen.

13.00 - 14.00 uur - Lunch

14.00 - 16.00 uur - Middagprogramma 

Thema: Adviesmogelijkheden bij nieuw- en verbouw en de rol van cliëntenraden

Gastsprekers zijn Jan Meerpoel en Willem Spijker, leden van de LOC-Bouwpool. U krijgt:

  • Inzicht in de verschillende fases van het bouwproces en uw rol als cliëntenraad daarbij.
  • Handvatten over betrokkenheid van cliëntenraden bij nieuw- en verbouw en renovatie, in het bijzonder bij bouw voor mensen met dementie.
  • Tips en adviezen om vanuit cliëntenperspectief te adviseren over het programma van eisen voor ver-/nieuwbouw of renovatie. Ook komt aan bod hoe de cliëntenraad de vinger aan de pols kan houden.
  • U oefent met het opstellen van een visie en een programma van eisen onder begeleiding van de LOC-Bouwpool en het Breincollectief. Wat vindt u belangrijk? Waarom is dat belangrijk? Wat heeft volgens u de hoogste prioriteit? Hoe ga je in gesprek met de zorgaanbieder?

Datum, tijd en locatie

De bijeenkomsten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur

  • 21 mei bij Zorggroep Apeldoorn, locatie Casa Bonita in Apeldoorn
  • 5 november in omgeving Tilburg (maken we nog nader bekend)

Aanmelden

Aanmelden kan via de knop hieronder:

De uiterste aanmelddatum voor de bijeenkomst in Apeldoorn is 18 mei as.

Voor LOC-leden gratis. Voor leden van cliëntenraden, aangesloten bij LOC, is deelname aan de themabijeenkomst gratis. Niet-leden en ondersteuners betalen € 95,- p.p. voor een dagdeel en € 175,- p.p. voor de hele dag. Deze prijzen zijn inclusief deelname aan de broodmaaltijd van 13.00 - 14.00 uur. Mocht u na aanmelding verhinderd zijn, meldt u zich dan af vóór 18 mei 2019. Zonder afmelding brengt LOC € 50,- in rekening (aan leden en niet-leden).

Aanbod op maat

Komt de datum van de bijeenkomst u niet goed uit? Of wilt u een bijeenkomst op locatie? LOC organiseert de cursus ook 'in company', dus op maat/op locatie. Zie de LOC-Inspiratiegids cursussen en trainingen voor alle mogelijkheden. Of neem contact op met de LOC-Vraagbaak via e-mail vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 32 00.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen