De Week van reflectie viert in 2017 haar tienjarig jubileum. LOC draagt de Week van de Reflectie al jaren een warm hart toe, omdat die week speciaal bedoeld is om aandacht te vragen voor belangrijke vragen die spelen in de zorg. Vragen waar velen, door dagelijkse drukte, niet als vanzelf aan toekomen. Dit jaar is het motto weer: Met hart & ziel voor goede zorg. Bij LOC noemen we dat 'waarde-volle zorg'.

Feestelijk karakter

Deelnemers in het hele land zijn al enthousiast bezig met het voorbereiden van de jubileumeditie van de reflectieweek die dit jaar georganiseerd wordt van maandag 20 t/m vrijdag 24 november 2017. Zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, opleidingen en andere betrokkenen laten tijdens de Week van reflectie zien hoe binnen hun organisatie met hart & ziel wordt gewerkt aan de kwaliteit van de zorg. Ter gelegenheid van het bijzondere jubileum krijgt de Week van reflectie een feestelijk karakter. De Week van reflectie gaat maandag 20 november 2017 van start met het jubileumcongres, met topsprekers en Het Grote Ethiekdebat.

Menselijke maat

Zorgprofessionals en cliënten gaan tijdens de Week van reflectie met elkaar in gesprek over goede zorg, en delen met elkaar hun ervaringen met goede zorg en goede jeugdhulp. Centraal staat de vraag: hoe brengen we de menselijke maat terug in de zorg? De Week van reflectie is uitgegroeid tot een breed en spraakmakend initiatief, dat bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en succesvol ethiekbeleid.

Jubileumcongres met topsprekers en Het Grote Ethiekdebat

De Week van reflectie & ethiek gaat op maandag 20 november 2017 van start met het inspirerende jubileumcongres ‘Met hart & ziel voor goede zorg; Ethiek in de praktijk’. Een feestelijk programma met een exclusieve masterclass met lezingen van topsprekers:
Dianda Veldman, directeur/bestuurder Patiëntenfederatie Nederland; prof. dr. Joris Slaets, directeur Leyden Academy en hoogleraar ouderengeneeskunde; dr. Anita Wydoodt, Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, en prof. dr. Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH). Verder op het programma: praktijkgerichte workshops en Het Grote Ethiekdebat. Lees meer...

Doe mee

De Week van reflectie krijgt ter gelegenheid van het tienjarig jubileum een feestelijk karakter. Zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, zorgopleidingen en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd om mee te werken aan de Week van reflectie. Doe mee en maak er een feestelijke week van. Uw bijdrage is van harte welkom.

Activiteitenagenda 2017

U kunt activiteiten aanmelden voor de Activiteitenagenda Week van reflectie 2017. Vermelden in de Activiteitenagenda betekent positieve aandacht voor deelnemende organisaties en de activiteiten die worden georganiseerd. Jaarlijks trekt de Activiteitenagenda ruim 345.000 geïnteresseerden. Volg de informatie over het aanmelden van activiteiten op www.weekvanreflectie.nl Aanmelden activiteiten Week van reflectie 2017: activiteiten@weekvanreflectie.nl

Meer activiteiten

Klik hier om meer te lezen over de aankondiging van de week (vanaf de derde pagina).

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen