In december 2018 heeft de Transitieautoriteit Jeugd haar werkzaamheden afgerond. Ter gelegenheid daarvan is de verhalenbundel ‘Met het oog op de jeugd’ verschenen. Het beschrijft de manier waarop de Transitieautoriteit haar taak heeft uitgevoerd en laat diverse mensen aan het woord die de bedoelingen van de Jeugdwet in de praktijk moeten waarmaken. Ook LOC droeg bij aan de totstandkoming van deze uitgave. Tina Bakker, Marthijn Laterveer en Wytze Westra werden geïnterviewd en deelden hun visie op de ontwikkeling van de jeugdhulp sinds de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de jeugdwet. 

Verschillende perspectieven, één les
De bundel beschrijft verschillende perspectieven, verhalen en ervaringen, maar kent één belangrijke uitkomst: 
“Als we degenen om wie het écht gaat, de kwetsbare jongeren zelf, niet naar hun ervaringen vragen en hen geen stem geven, dan zullen de resultaten suboptimaal zijn. De bal ligt bij de gemeenten, de zorgaanbieders en de professionals, in het belang van het kind.” - Marjanne Sint, voorzitter Transitieautoriteit Jeugd. 

Download de verhalenbundel Met het oog op de de jeugd.pdf

De Transitieautoriteit Jeugd had de taak om op verzoek van zorgaanbieders te bemiddelen tussen zorgaanbieders en gemeenten en te adviseren over financiële steun van het Ministerie van VWS.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen